2023-12-08 2916 瀏覽
前排去完日本九州旅行食完佐賀牛,個心一直念念不忘,返到香港決定要再食過。 今次揀咗間呢間叫佐賀燒肉谷,餐廳有5款價錢嘅餐,我哋揀咗最貴嘅Lv5- 日本九洲產黑毛和牛鮮放題,有117款食品,又有免費Asahi生啤加清酒,movenpick雪糕,可以任飲任食120分鐘。 職員仲邀請我玩擲骰仔活動,原來凡惠顧主餐牌Lv4或以上級別燒肉放題套餐,即可獲一次擲骰仔機會。兩粒骰點數加埋擲到10點或以上即送您保溫瓶套裝1份,估唔到我擲1次就真係啱啱好10點,真係好彩! 餐廳最近推出柚子系列,有幾款限定柚子嘅食品,例如:柚子石斑魚柳、柚子味原條牛肋骨、柚子牛肉沙律、醃三文魚柚子冷豆腐、柚子炸雞、柚子羽衣烏冬同埋柚子味甜品。 柚子石斑魚柳以柚子醬調味,感覺清新,而且充滿酒香味。石斑魚柳入口鮮甜嫩滑。 柚子味原條牛肋骨超讚,口感軟腍,加上酸甜適嘅柚子醬,份外清新,同時可以減消除油膩感。 柚子炸雞表面酥脆,肉質嫩滑多汁,淋上柚子醬汁,感覺清新。 首先職員先送上第一輪燒肉, 用個木盒裝住,入面全部都係最頂級嘅靚肉[極上黑毛和牛薄炙牛肋肉、究極日本和牛三角嫩肌、極上黑毛和牛角切、極上黑毛和牛肩胛、極上黑毛和牛牛

柚子炸雞表面酥脆,肉質嫩滑多汁,淋上柚子醬汁,感覺清新。

首先職員先送上第一輪燒肉, 用個木盒裝住,入面全部都係最頂級嘅靚肉[極上黑毛和牛薄炙牛肋肉、究極日本和牛三角嫩肌、極上黑毛和牛角切、極上黑毛和牛肩胛、極上黑毛和牛牛肋條、極上黑毛和牛小排], 因為加咗乾冰,所以職員上枱嘅時候,成盤燒肉充滿仙氣嘅感覺。啲和牛真係好高質,肉質嫩滑,油脂感重,入口即溶嘅感覺。點埋個雞蛋醬油,真係無得頂。我哋encore咗幾round。

除咗和牛,亦都有豚肉、雞肉、海鮮、沙律、日式料理、蔬菜、飯麵湯等。

自助吧都有各式飲品同甜品

最後,食埋個雪糕就極之圓滿😍
2023-11-27