我諗澳牛好食呢,都唔洗人地幫佢賣廣告架啦,你望下條永遠都咁長既人龍就知道。講野食之前,今次我反而想講一件事,好多人講佢地對大肚婆特別好,今次同位孕婦去食,竟然真係發生左件好人好事! 話說人龍都排到街尾過馬路,侍應哥哥叫人「安心」期間,見到我地有大肚婆排到最後,二話不說叫我地跟住佢,一下就到隊頭,而且如果有位,但係好迫既話,佢會叫我地等多一陣,最尾就安排左一張鬆動枱俾我地,你話抵唔抵讚先!!  茶餐 (烘牛油方包,火腿炒蛋,叉燒湯意粉) 炒蛋又香又嫩滑,方包「搽滿」牛油,夾埋一齊食簡直冇得輸!!叉燒意味道正常,當然大家食過都知佢叉燒唔係厚,但都有濃郁叉燒味,正! 荷蘭唂咕  今日破格冇試熱奶茶,飲左熱杏霜同荷蘭唂咕。根據wiki,荷蘭唂咕係一種香港茶餐廳飲品,味道似阿華田、美祿,又似巧克力飲品(可可亞),但略帶苦的味道。是用純正可可粉沖水。我今次都係第一次試,真係有少少苦而又甘的味道。而家愈來愈少地方有哩款港式野飲啦,要試好試。  總結希望澳牛長做長有,繼續傳承香港口味 餐廳:澳洲牛奶公司 Australia Dairy Company 地址:佐敦白加士街47-49號地下  Addres

茶餐 (烘牛油方包,火腿炒蛋,叉燒湯意粉)
烘牛油方包,火腿炒蛋

杏霜
總結希望澳牛長做長有,繼續傳承香港口味

地址:佐敦白加士街47-49號地下

Address:G/F, 47-49 Parkes Street, Jordan

#肥誠 #肥誠搵食 #fatshinghk #instagramhk #instagramfood #food #餐廳 #香港美食 #香港餐廳 #灣仔 #沙田 #佐敦 #早餐 #午餐 #晚餐 #hongkong #hongkongfood #hongkongfoodie #hongkongfoodblogger #food #foodie #foodiehk #wine #winelover #winelovers #steak #佐敦lunch系列 #港式 #澳洲牛奶公司 #AustraliaDairyCompany
叉燒湯意粉
2022-10-26