朋友介紹位於佐敦的龍亭鐵板燒,店舖外型設計獨特,有氣派。食物相當出色,叫左2個廚師發板套餐(五道菜),頭盤係三文魚黑醋沙律,好開胃!海鮮 總共有4種,我地share食,可以試曬!再開左支日本酒同要左杯生啤。北海道帶子,煎得好香,配合埋黃翠玉瓜,食落好夾呀扇貝,特製醬汁食落似係有加到黑蒜油,相當惹味,口感彈牙。東星斑,好特別既一款海鮮,平時多數只會食到清蒸,原來鐵板燒可以煎到魚皮好香脆,而魚肉又保持到鮮嫰!南非孔雀鮑魚,配合埋香蒜剪香,香氣撲鼻,鮑魚剪得剛剛好,有鑊氣!主菜係宮城縣厚切黑豚扒,上菜時有用心擺盤,要清新點;有青蘋果特製醬汁,要濃味點;有特濃牛油醬,黑豚美味又大件,性價比都好高!海鮮炒飯食落有飯焦,口感好豐富,隻大蝦都煎得好靚,食埋碗飯都覺得好夠飽了。甜品有紫薯蛋糕或者柚子雪糕,廚師話粒紅豆仔係分子料理既做法,咬開會有濃烈的紅豆味,都幾特別!

北海道帶子,煎得好香,配合埋黃翠玉瓜,食落好夾呀

扇貝,特製醬汁食落似係有加到黑蒜油,相當惹味,口感彈牙。

2024-02-27
  • 海鮮炒飯