2021-12-11 95 瀏覽
朋友搵到間特色居酒屋,當然要試試。小店座位佐敦橫街小巷,唔熟路絕對要打開地圖左搵又搵,去到小街,旺中帶靜,幾好feel,本身訂左枱,但職員安排我地坐bar 枱,要知道居酒屋重點係吹水,講人是非,就梗係要你眼望我眼先會講得特別投入。所以,當有客走,店員就安排返我哋坐闊落嘅四人座位,貼心安排,認真抵讚。打響頭炮,牛肝芝士配手指餅撈起唔會太咸,口感似鵝肝,但手指條比多幾條會更佳。鹿肉漢堡扒個人覺得,其實同普通漢堡包冇乜特別分別,食得出漢堡手打,再壓制,再煎香,好味的。串燒方面只係叫咗三款第一個串燒係,牛舌真心推介,牛舌大嚿彈牙,燒得好香,好味第二個串燒,雞皮雞皮燒得香脆,但好鹹,重手左少少第三個串燒,燒白鱔白鱔彈牙多汁,冇任何挑剔。最後串燒再叫多咗一串牛一串白鱔燒鯖魚,魚肉正常,但魚皮燒到超級燶!食到放棄。白酒煮鮑魚正常發揮,冇咩特別。比較欣賞小菊花吞拿魚魚腩卷賣相特別,上碟好靚,食落OK叫咗兩個餸酒小食 兩款都好味,因為太好味,仲叫多兩杯最後總結,餐廳位置偏僻,但係坐得好舒服,飲啤酒吹水度11點,開心盡興。食物種類多,質素較高,價錢中上。用餐體驗良好。
朋友搵到間特色居酒屋,當然要試試。

打響頭炮,牛肝芝士配手指餅
撈起唔會太咸,口感似鵝肝,但手指條比多幾條會更佳。

鹿肉漢堡扒

串燒方面只係叫咗三款

第一個串燒係,牛舌
真心推介,牛舌大嚿彈牙,燒得好香,好味
牛舌

第二個串燒,雞皮
雞皮燒得香脆,但好鹹,重手左少少
雞皮

第三個串燒,燒白鱔
白鱔彈牙多汁,冇任何挑剔。
燒白鱔

最後串燒再叫多咗一串牛一串白鱔

燒鯖魚,魚肉正常,但魚皮燒到超級燶!食到放棄。

白酒煮鮑魚
正常發揮,冇咩特別。比較欣賞小菊花

清酒鮑魚

吞拿魚魚腩卷
賣相特別,上碟好靚,食落OK
吞拿魚魚子卷

叫咗兩個餸酒小食
兩款都好味,因為太好味,仲叫多兩杯

2021-12-04
牛舌