普慶餐廳

The Astor
餐廳: 普慶餐廳
資訊:

2020-01-05 3261 瀏覽
Eaton Hotel 翻新左之後我地都無黎過依間位於 basement 既自助餐餐廳,大概$370 食佢既自助午餐,價錢不算貴,但係黎到真係覺得物超所值。首先講講海鮮,因為香港人最鍾意食,同埋成日覺得食依啲貴價唔飽嘅嘢先至算值回票價,咁呢間自助餐真係OK 㗎,因為佢海鮮真係有好多選擇。佢嘅生蠔即刻開,一個人負責開,另一個人就即刻拎住啱啱新鮮開嘅生蠔去水喉度洗,法國既生蠔細細粒,相對比較鹹,但真係好少肉,我食左十粒先感到滿足。蟹腳蟹鉗小龍蝦青口全部都好有鮮味!魚生部選擇唔多,但有我至愛既鯛魚同希靈魚!好多漬物!我發現呢間餐廳好多細節位,譬如佢啲羊肉牛肉隔離會擺埋好多好多唔同嘅配料啦,唔係剩係得正常餐廳會有既 pepper and honey mustard ,會有埋啲夏威夷海鹽呀咁。唔太好嘅地方就係啲嘢食散修修,依度一個 counter,轉個彎又有另一個咁,煩煩地。佢仲有新鮮現炸天婦羅,不過佢 refill 既速度不夠快。雪糕是 Movenpick甜品都好多選擇,味道正常,呢個火龍果tart未見過有人整,幾特別。總括來講算係一個好多元化嘅自助餐,不錯。

蟹腳蟹鉗小龍蝦青口全部都好有鮮味!

魚生部選擇唔多,但有我至愛既鯛魚同希靈魚!

好多漬物!我發現呢間餐廳好多細節位,

佢仲有新鮮現炸天婦羅,不過佢 refill 既速度不夠快。

雪糕是 Movenpick

總括來講算係一個好多元化嘅自助餐,不錯。