2023-10-13 263 瀏覽
呢晚約咗位喺外地返嚟香港嘅友人 咁啱仲係佢嘅生日就同佢食返餐好嘅🙈 嚟咗佐敦嘅呢間中菜館 店員仲安排咗我地坐卡位 坐得更加舒適👍🏻南非鮑魚啫啫雞呢個啫啫雞味道出色 可以好好餸飯🐥 雞件仲有好多肉嘅部份 仲有冬菇 紫洋蔥 蒜子等嘅配料☺️ 令呢碟餸更加有睇頭嘅就係另一個主角 南非鮑魚🫢 質地軟腍 呢種網紋嘅切法 令鮑魚更加入味 非常有鑊氣薑蔥龍蝦銀絲煲個人最鍾意呢碟😝 簡單嘅配料已經能夠帶出鮮味👍🏻 呢度足足有一隻龍蝦🦞 切件上 更方便食用 龍蝦肉質彈牙 仲好鮮甜添呀 底下嘅薑蔥粉絲好惹味 索晒龍蝦嘅鮮味 真係好正😎 黑松露玻璃燒鵝兩個人食嗌咗1/4隻 都好大隻吓 最吸引到我就係黑松露同埋鵝油嘅香味🪿燒鵝皮食落好酥化 油脂唔厚 肉質實淨 熱辣辣食真係人生一大樂事 朋友都食得好開心😁滷水豬腳仔忙咗成日 太肚餓喇 一嚟就叫咗呢碟小食☺️ 呢碟非常抵食呀 呢度嘅滷水味道都幾出色 唔係死鹹味嘅滷水 豬腳仔醃得好入味 點埋側邊嘅白醋就更加開胃南乳脆香骨呢碟份量都幾多一碟有六件 外層炸得好酥脆 咬開仲好香南乳味🐷 如果個肉質再實淨啲就好甜品店員知道我友人生日 特意送甜品俾我地🙈 服務非常好 甜品有桂花糕

南非鮑魚啫啫雞
南非鮑魚啫啫雞

滷水豬腳仔
滷水豬腳仔

南乳脆香骨
南乳脆香骨

甜品
店員知道我友人生日 特意送甜品俾我地🙈 服務非常好 甜品有桂花糕同牛乳布甸 特別鍾意牛乳布甸 牛乳味道香濃 布甸又好香滑🍮

呢餐真係非常豐富 我呢位好掛住中菜嘅友人都十分滿意😀 餐廳有好多大圓檯 所以都好適合一大班人嚟呢度聚會🎈