2024-04-01 124 瀏覽
餐廳其中一款超級特別嘅印度羊肉煲仔飯,真係令人回味無窮。佢由嫩滑多汁嘅羊肉同香料熬煮而成,每一口都帶有濃郁嘅印度香料風味,令人難以忘懷。煲仔飯嘅米飯更係口感香糯,每一粒都吸收咗印度香料嘅滋味,入口即化,仲有好多好好味嘅雞蛋喺入邊一齊食.另外,餐廳仲有一款受歡迎嘅鷹嘴豆咖喱。呢款咖喱以鷹嘴豆為主要材料,加入濃郁嘅印度香料,烹調出一碗香氣撲鼻嘅咖喱湯。鷹嘴豆入口軟綿,咖喱湯滑嫩開胃,真係一道令人食指大動嘅佳餚。超中意食Naan薄餅既我,一望到餐廳嘅洋蔥薄餅同羊肉餡薄餅就忍不住都叫!洋蔥薄餅上面鋪滿了酥脆嘅洋蔥絲,薄餅底部烤得香脆,每一口都彷彿帶你去到印度嘅街頭小攤。而羊肉餡薄餅則以嫩滑多汁嘅羊肉為餡料,配合薄餅皮一同入爐烤製,肉香四溢,口感豐富,羊肉餡薄餅真係第一次見到有!超好食!最後,印度咖喱餐廳嘅招牌飲品之一,即係鹹乳酪lassi。鹹乳酪lassi係由酸奶同少許鹽攪拌而成,飲落去酸酸甜甜,帶有微微嘅鹹味,非常清涼解渴。喺熱辣嘅印度菜餚之間,飲杯鹹乳酪lassi絕對可以消暑又解膩。