2021-11-12 805 瀏覽
今晚一心想食好西,天真既我竟然係冇book位既情況下去左後街牛扒搵食。原本冇book位真係唔駛諗,好在我地時間夠早,餐廳又好好咁俾我地walkin,不過用餐時間短d,要趕住交番枱俾訂左位既客人。見有得食就唔理了,坐低快快手叫左兩個dinner set。一人有一杯白酒做welcome drink,飲落清新有果香,有酒飲我就好滿足😍前菜既墨西哥脆片又係送酒一流,仲有兩款特製既醬點黎食。然後上左道分別來自唔同國家產地既蔬菜類開胃菜,店員仲好用心咁每種蔬菜介紹,有紅菜頭、烘脆左既羽衣甘藍、紅椒絲、露筍同白椰菜花。食完兩道前菜,突然有個小驚喜,店員話老闆心情好,整左個日本煮法既帆立貝送俾大家食,上面仲有d用香檳整成既泡沫,好有心思@@!我最期待既主菜終於出場,叫左個牛腰扒,睇落好似好瘦但個牛味勁濃。而且我仲加左個牛骨髓side dish,好岩打卡之餘,將d牛骨髓同骨度d油查落去舊肉度食,真係正到痴線❤️另一道意粉主菜都唔弱,上面勁多黑松露同蟹肉,啖啖意粉都好足料,黑松露味仲要勁香~今次幸福地有枱試到,完全冇令我失望,質素對得住價錢,下次決定要早d book定枱再試💛

餐前白酒

墨西哥脆片