2021-09-14 676 瀏覽
環境氣氛唔錯既一間餐廳,但枱同枱之間太貼,如果情侶約會,浪漫度就扣少少分。不過呢個係香港特色,租金貴唔擺多幾張枱,真係唔知點搵錢🤷🏻‍♀️不過呢度真係一個好岩俾birthday surprise人既地方,餐廳唔單止會準備birthday dessert🎂仲會有staff又彈又唱生日歌🎸旁邊既食客又會一齊唱🎼好似所有人都一齊祝福你咁,不過鍾意低調既朋友就未必岩喇🍴The Butcher's Cut🥩牛肉用Flank Steak牛味重,份量好多,擺盤亦相當加分,但大打折扣既部分係牛扒出哂血水,明顯係rest得唔夠。食落口冇煎或烤既香味🍴Truffle Tagliatelle🍄Pirata同Pici係同一個集團,呢道松露闊條麵無論賣相定味道都同Pici幾似,但意粉既texture都係Pici做得比較好🍴Mussels廚師係用藍青口,而且比一般出面用既大隻,所以我理解份量唔多。青口醬汁簡單用新鮮蕃茄、白酒同蒜蓉煮,不過已經好好食🍴Nutella Fondant🍫呢款甜品係用Nutella熔岩巧克力蛋糕再配榛子雪糕製成。榛子雪糕好有驚奇,榛子醬味濃但唔會甜,好rich

🍴The Butcher's Cut🥩
The Butcher's Cut