大牌檔越嚟越少,但估唔到去到東涌竟然搵到間咁好味咁正嘅港式大牌檔風味!我哋今次點咗燒味雙拼,包括燒肉同燒鴨。嘩!呢度嘅燒肉真係超好味!啲肉質嫩滑,最重要個皮燒得趣卜卜,一口咬落去真係令人滿足!燒鴨亦都唔錯,肉質鮮嫩,香味豐富,真係好開胃!另外,豉椒炒蜆係呢度嘅一道招牌菜,真係夠鍋氣!蜆肉鮮甜,加埋豉椒嘅香味,一口咬落去就令人嘆為觀止!完完全全係細個食大牌檔個味!仲有一樣要推介係椒鹽鮮魷,鮮嫩彈牙,外皮炸得香脆,每一口都好過癮!最後,我地仲食咗蒜蓉炒白菜,簡單而又美味!白菜爽脆,蒜蓉香濃,係一個好平衡嘅菜式,食得健康又開胃!總括嚟講,「大頭蝦南風海鮮酒家」絕對係一個正宗港式大牌檔!燒味雙拼嘅燒肉超好味,個皮趣卜卜,真係值得一試!豉椒炒蜆夠鍋氣,椒鹽鮮魷香脆可口,蒜蓉炒白菜健康開胃!如果你鍾意港式風味同正宗海鮮菜式,一定要嚟呢度試吓啦!

2024-03-20
  • 燒味雙拼