2020-11-23 60 瀏覽
住石門行去第一城其實好近,突然興起過去食嘢,原先諗住食吓炸雞,行過見到味千拉麵,原來同太座都未食過,好,今晚入去一試!睇吓餐牌價錢又唔係好貴,一心以為平D冇人地咁好食啦,飲咗啖湯底已經知道咁諗係錯,湯底夠料!“味千之霸”睇個名就知係招牌之一,對於我呢D第一次嚟食嘅當然係首選,豬軟骨鬆軟入味,好骨膠原feel,流心蛋有蛋味,叉燒入口即溶,瘦肉部份唔鞋,但總覺得日本所講嘅叉燒唔夠廣東叉燒咁正,哈哈!“赤火戀”係全場唯一辣嘅拉麵,至啱太座,但佢話好味不過唔夠辣,可以再辣D!“味千餃子”上枱熱騰騰,肉汁ok,唔錯!“ShakeShake薯條”估唔到咁出色,叫咗海苔味,唔食薯條嘅我都食咗大半,一定要試!埋單見到好多外賣用foodpanda,職員話做緊買滿100減30嘅優惠,嘩!下次我都叫foodpanda送嚟屋企喇!
味千之霸
赤火戀