🌞呢幾日嘅週末假期我就同屋企人,一齊去咗到東涌𝐍𝐨𝐯𝐨𝐭𝐞𝐥-𝐎𝐥𝐞𝐚 享受了一頓豐富的早午餐🍽️進入餐廳後,可以見到餐廳的樓底高達七米,⛲️設計用上落地玻璃,景緻非常寬闊開揚,可以欣賞到外面嘅竹樹和流水,感覺非常舒適放鬆🎋♡~。~。~。~。~。~。~。~。~。~。~。~。~。~♡餐廳以供應地中海菜式為主,其中𝐬𝐞𝐦𝐢-自助𝐁𝐫𝐮𝐧𝐜𝐡嘅選擇非常豐富,自助式取頭盤: 有各種麵包、芝士沙拉、🥗冷盤、煙燻鮭魚和金槍魚薄片⋯⋯ 仲有任食甜品: 𝐛𝐫𝐨𝐰𝐧𝐢𝐞𝐬, 𝐜𝐮𝐩𝐜𝐚𝐤𝐞𝐬🧁, 朱古力/檸檬撻, 𝐦𝐨𝐯𝐞𝐧𝐩𝐢𝐜𝐤 雪糕 🍨主菜方面,跟餐每人可以自選一款🍔🥩🌭選擇都有好多,有蛋黃醬班尼迪克蛋、早餐捲、香腸薯泥、牛排薯條、煎海鱸魚配照燒汁和經典漢堡⋯⋯•ू(ᵒ̴̶̷ωᵒ̴̶̷*•ू) ​ )੭ु⁾♡~。~。~。~。~。~。~。~。~。~。~。~。~。~♡整體來說,𝐎𝐥𝐞𝐚係一間幾𝐜𝐡𝐢𝐥𝐥幾慢活嘅餐廳🩵,而且定價非常合宜,性比價高如果大家週末去開昂坪𝟑𝟔𝟎/附近,都可以去享受一下⋆.*⃝̥◌ॱ꒰*ॢ˘̴͈́꒵˘̴͈̀*ॢ꒱ॱ◌̥*⃝̣ ⋆📍 𝐎𝐥𝐞𝐚 (東涌)🐰: 𝟒.𝟑/𝟓

♡~。~。~。~。~。~。~。~。~。~。~。~。~。~♡

主菜方面,跟餐每人可以自選一款🍔🥩🌭

♡~。~。~。~。~。~。~。~。~。~。~。~。~。~♡

📍 𝐎𝐥𝐞𝐚 (東涌)
🐰: 𝟒.𝟑/𝟓