2023-12-10 532 瀏覽
前幾日約左朋友行下好少去既鴨脷洲,原來都有幾多野睇,仲有好多小店,行到攰就去左呢間以白色同綠色為主調走小清新路線既咖啡店坐下,呢度係開放式既設計,坐室內或者室外都一樣悠閒舒服,同埋呢間係一間寵物友善餐廳,坐室外好小車會駛入,唔怕食塵,又可以放心帶埋寵物一齊來食野呢度出名有得食列日窩夫 Liege Waffle, 佢係用法國天然酵母製成,鹹甜食法都好味,比起我地食開既美式窩夫,味道和質地都大有不同,質地較為紮實,口感偏乾身,唔會油淋淋,食得健康D!我都點列日窩夫來食下先得!Farmers Delight有炒蛋,沙律,煙肉同窩夫,都算幾大份,炒蛋炒得好嫩滑,食到好香既蛋味,煙肉大條又香脆,咸咸地配沙律食就最岩,最好食係列日窩夫,真係比一般窩夫結實,食落好有口感,加埋D楓糖漿一齊食好好味Pina Colada列日窩夫甜食真係唔錯,因為佢質地結實,將窩夫沾滿Cream同雪糕都唔會淋,加埋切好左既好甜芒果同粒粒菠蘿一齊食好好味Purple Yam Latte紫薯latte成杯紫色好靚,紫薯味濃郁,口感幼滑,飲落唔會好甜,仲飲到DD紫薯粒,真係幾好飲Pineapple Cobbler橙黃色漸變得好

Farmers Delight

Pina Colada

Purple Yam Latte
Pineapple Cobbler
橙黃色漸變得好靚,梳打加左菠蘿汁,青檸汁,士多啤梨醬,酸酸甜甜,飲到D果香味,味道清新好好飲