餐廳係由兩間舖位合併而成,地方都算闊落,位子多,基本上都唔洗點排隊,一入去就有得坐!餐廳裝修偏向文青風,環境舒適!呢間台式餐廳嘅下午茶性價比極高,最平$34就有一份嘅small size嘅主食(可選魯肉飯、麻醬拌麵、麻辣擔擔麵同肉燥湯麵),三樣小食,同一杯熱飲(凍飲加$3)(珍珠/胚芽+$4)😍仲可以加錢轉配其他特色台式飲品(例如:黑糖波波鮮奶/高山冷泡烏龍茶+$15)🔅溫馨提示:食量比較大嘅朋友仔可以加$12加底架😝麻辣擔擔麵+ 甘梅脆薯 + 鹽酥雞 + 木魚炸豆腐 + 凍咖啡 $37✨麻辣醬汁香麻微辣,十分惹味,麵條彈牙掛汁,以肉碎入味,再灑上蔥花,更添一番風味!脆薯香脆內軟,沾上梅粉,做到同台灣夜市嘅差唔多感覺👍🏻👍🏻鹽酥雞味道足夠,唔會好乾,雞肉🐔算嫩口!炸豆腐外皮酥脆,配上台式酸甜汁意外地合夾,豆腐面加上數條青瓜,亦有少少解濟之效。魯肉飯 + 夜市小香腸 + 鹽酥雞 + 木魚炸豆腐 + 凍珍珠奶茶 $41✨魯肉飯味道不過不失,小香腸應該係油炸而成的,味道偏甜,不過幾配飯食一流。而珍珠奶茶方面就略嫌珍珠偏硬冇乜味,唔太建議嗌!

🔅溫馨提示:食量比較大嘅朋友仔可以加$12加底架😝