2022-02-20 1045 瀏覽
難得閒日放假約咗幾個朋友食tea 呢間分店係分開咗兩間嘅 teatime唔算太多人😗 店員都幾好服務 我地有選擇困難症 都揀咗15分鐘以上 佢地都冇催我地嗌野食😅 因為teatime仲可以嗌lunch set蟹肉牛油果他他呢碟好有墨西哥風味 中間一個圓形係充滿住調咗味嘅牛油果同埋蟹肉 配埋薄餅唔會太Heavy😝千島醬蟹肉蟹子帆立貝薄餅雖然賣相唔係好靚 但呢碟出奇地好食 每一啖都好有海鮮味 又有帆立貝 又有蟹肉 每啖都食到唔同嘅材料🦀流心抹茶吐司喺一嘅好厚嘅正方形麵包 入面𠝹開咗 有好多抹茶醬喺入面 加上頂頭嘅抹茶雪糕 一切開好似湧泉咁流抹茶醬😻 見到已經好開心 食落口麵包鬆軟 再配甜甜地嘅抹茶醬真係啱啱好焦糖單骨雞翼配薯條反而呢啲我麻麻哋鍾意 覺得雞翼甜甜地好奇怪😂 不過薯條都幾脆 而且算係粗薯條 所以每一啖都係外脆內軟嘅🍟 Green tea latte個樣又好啱打卡 成杯野唔會太甜都幾加分😗得閒過嚟食tea chill吓都幾好 咁就過咗一個下晝🤤

蟹肉牛油果他他
蟹肉牛油果他他