2018-04-12 66 瀏覽
今日放假,瞓到黃朝百晏,兩三點約朋友去APM行街,行到咁上下攰攰地,想揾地方坐下,食下野,但又唔想食商場啲貴野,於是就決定去工廈,睇下有咩啱食,出左商場行左唔洗5分鐘,就揾到呢間哈豆呢度環境非常不錯,坐位闊落舒適,特別欣賞佢幅手工牆,入面畫晒台灣值得遊覽嘅地點,好似係平溪放天燈、高美濕地等等,真係幾靚嫁我地唔算太肚餓,主要係想飲下野,傾下計,所以叫嘅野食唔多,但樣樣都好好味第一樣想介紹嘅,係呢個魚鬆肉燥時菜,真係估佢唔到咁好味,魚鬆同肉燥咸咸香香,配埋蔬菜嘅爽甜,$30大大碟,我地兩個幾乎想encore我地仲叫左個滷水拼盤,入面有齊豆腐、滷蛋、滷牛肉、雞翼同豬軟骨,全部都好入味,梗係喇,呢度原來係台灣人打理,難怪咁正宗我地每人仲叫左杯野飲,我揀左杯鮮榨檸檬椰果多多,檸檬清香,再加埋椰果同乳酸,好醒胃解渴而我朋友就叫左杯果茶,入面粒粒水果多,夠哂健康,不得不讚嘅係佢嘅器皿好靚,啱哂我地呢啲偽文青,而係度叫野飲,竟然仲有餅送,包裝好名貴咁,食落好好味,唔知係咪台灣特產黎嫁呢?要敘舊、high tea嘅話,呢度真係一個好地方,皆因環境乾淨、野食好味,而且服務好,最重要係,佢地唔會好似連鎖餐廳

魚鬆肉燥時菜

台式滷水拼盤

鮮榨檸檬椰果多多

哈豆鮮果茶

要敘舊、high tea嘅話,呢度真係一個好地方,皆因環境乾淨、野食好味,而且服務好,最重要係,佢地唔會好似連鎖餐廳咁,又限時,又趕人走,想坐幾耐都無問題,值得一讚

2018-04-11
魚鬆肉燥時菜