2024-02-07 440 瀏覽
今日在聖保祿醫院附近,3點左右,想揾個地方食下午飯,因為食完早餐後未食晏,一心想揾有飯麵的下午茶餐。在門口見這間泰國野有下午茶迷李豬扒飯,就走咗入去。見到餐牌雖然寫迷你,都有一塊豬扒,便選了。我同友人都點了同一個餐。QR code 自行落單,原來奶茶咖啡要加$12。因為一心平平地食個tea 先入嚟就飲不用加錢的茶和龍眼水。兩樣都正常。但豬扒飯上枱,一碗有一塊,一碗得半塊,半塊的size 大約身份係咁大。其實佢個碗都唔大,塊豬扒得兩啖仲紙咁薄冇嘢好講,冇下次,兩啖豬扒同一片肉片差不多,食淨大半碗飯冇餸,覺得食白飯好可憐咁,只好放棄,餓住再去第二度食過。環境同衛生都一般正常啦,$42得白飯多,仲要冇得包奶茶咖啡,冇下次了。
在門口見這間泰國野有下午茶迷李豬扒飯,就走咗入去。

兩樣都正常。

其實佢個碗都唔大,塊豬扒得兩啖仲紙咁薄