Say Goodbye to La Casa Burger 上環分店 😞我冇諗過果日去咗,2日之後就睇到佢哋IG話上環店結業嘅消息,心情有點點沉重 😟希望佢除咗現時嘅九龍灣店外,將來仲會喺其他地方繼續經營,佢哋嘅嘢食真係唔錯架 ❤️La Casa Burger 主打外賣,做漢堡包快餐,但亦都有意粉、小食及沙律,11月果陣亦推出日式咖喱飯同日韓風味嘅大碗丼。不過唔知九龍灣外賣店會唔會售賣呢,我覺得要推介一下!🔥因為上環店推出冇耐就結業,大家冇機會試到好可惜啊 😐個人覺得呢間店係好適合男士們去食,因為佢地嘅份量真係好足又大份!👍叫主食加錢,就可變套餐,配小食及汽水我同fd就一人叫一份餐:🍔 經典牛肉芝士漢堡 配薯條+汽水個burger 勁大個!話明經典嘛,就係 basic 配搭嘅,有生菜,酸瓜,番茄 🥬🥒🍅牛肉漢堡扒煎得幾香口又夠juicy 😋包就未算話好軟熟,不過唔係乾,整體嚟講都ok 👌🍟 薯條炸得外層脆,內裡軟綿 😋 熱辣辣食好滋味!🍚 慢煮安格斯燒牛肉切丼 配 脆脆洋蔥圈+汽水個飯配料有鮮菇、洋蔥粒、蛋絲、蔥粒、紫蘇漬物 🤩牛肉俾得都多!有成7至8塊,大大塊!👀一定唔係飯多餸少!😀👍

叫主食加錢,就可變套餐,配小食及汽水
我同fd就一人叫一份餐:

🍔 經典牛肉芝士漢堡 配薯條+汽水

個burger 勁大個!
牛肉漢堡扒煎得幾香口又夠juicy 😋
包就未算話好軟熟,不過唔係乾,整體嚟講都ok 👌

🍟 薯條炸得外層脆,內裡軟綿 😋 熱辣辣食好滋味!

🍚 慢煮安格斯燒牛肉切丼 配 脆脆洋蔥圈+汽水

個飯配料有鮮菇、洋蔥粒、蛋絲、蔥粒、紫蘇漬物 🤩
牛肉俾得都多!有成7至8塊,大大塊!👀
一定唔係飯多餸少!😀👍

日式醬汁同肉好夾,唔會太重手 😊
牛肉切得均勻,冇乜脂肪,嫰口,幾腍幾入味,
飯好大碗 🍚 份量起碼2碗以上 😆
我係飯桶,但都食唔哂 😆🙈
女仔嘅話可以叫一個飯+小食,一齊share食都唔錯!

脆脆洋蔥圈炸得唔油,食落口又唔係淋bat bat,好味!👍

本身想叫milkshake 試下,因為係人氣之選嚟,但怕飲唔哂所以最後都冇叫到 🙈
同埋都想試下佢嘅意粉,好多人叫嚟食,睇其他人分享嘅相片都感覺係好大份又creamy😗

2022-11-28
下午茶