2020-05-30 1131 瀏覽
一年一度嘅生日月,朋友訂了這間餐廳和我慶祝生日🎂原來九龍城有間意大利小店,餐廳感覺不錯。睇左餐牌後,叫了2個set Dinner.麵包 - 有2款,餐包和蒜蓉包,熱辣辣的,新鮮製作餐湯 - 蘑菇湯賣相不錯,用cream加了星星圖案,很有心思,不過有啲苦澀頭盤 - 炸金文畢芝士(雖然要加錢$48,但比較特別,就試吓) 鐘意食芝士嘅我,覺得唔錯,配上伴炸芝士的醬,好match,值得一試炒田螺 - 田螺配薯容,加上蘑菇汁,呢個煮法係大路煮法,應該冇問題,可惜整個味道好苦,唔知係唔係蘑菇問題,佢呢種苦澀和蘑菇湯近似主菜,我們選了美國T-Bone 和西班牙黑毛豬美國T-Bone - 分量十足,肉汁juicy對一個女仔來講,真係大大份,我朋友幾經努力下,終於KO咗,温度味道👍🏻西班牙黑毛豬 - 份量適中,口感不錯,雖看上去份量較少,但也很滿足,肉汁juicy甜品 - 意大利芝士餅和焦糖燉蛋,2個也好好味,可惜HB Msg寫得太醜,還要加錢飲品 - mocha,一杯比連鎖咖啡店的咖啡還普通,可以不試,還要加錢這個set dinner和一般的不太一樣,很多item選擇要加錢,這個方法有點...頭盤加$
一年一度嘅生日月,朋友訂了這間餐廳和我慶祝生日🎂
原來九龍城有間意大利小店,餐廳感覺不錯。

睇左餐牌後,叫了2個set Dinner.
麵包 - 有2款,餐包和蒜蓉包,熱辣辣的,新鮮製作

主菜,我們選了美國T-Bone 和西班牙黑毛豬
美國T-Bone - 分量十足,肉汁juicy

頭盤加$40,湯加$40,主菜加$80...
標價$438,選擇在餐牌上的食品,
最後要比多太約$200一個set,不太明白?

高級餐廳價錢,快餐店的消售手法,
如果價錢提高一點,不用每個選擇都要加,
感覺會誠實啲,大家可以睇餐牌了解!

整體ok, 街坊生意,好多街坊裝客人,感覺親切,九龍城西餐的不錯選擇。

餐前麵包
薯蓉田螺