2024-02-17 265 瀏覽
另一半帶我去呢間食拉麵。之前食過葵芳、甚至係香港好多間嘅拉麵,間間份量都係少到喊,麵少、肉得一塊,薄到紙咁,未試過香港食拉麵可以食得飽同食得滿足。本來都抱住0期待嘅心情食,但結果呢間樂麵令我喜出望外。首先入去,裝修好有風格、幾特別,不過個枱面唔知點解好油、好污糟咁,希望可以清潔下。至於員工方面,就見仁見智啦,有人唔鍾意啲後生仔女員工,話佢哋態度唔好,我自己就覺得無問題,幾好。咁我叫咗碗真熬雞白湯拉麵,啲肉真係多、厚度正常,唔係紙片,麵都好多、湯又好飲,食得幾飽。個人認為香港平民拉麵嚟講,呢間算係有良心。至起碼佢啲肉真係有7-8塊係度,唔係好似其他黑心店得一塊肉紙係到。不過可惜我叫咗好多洋蔥,搞到味好濃,下次都係唔叫咁多蔥😅。如果樂麵可以維持呢個水準,維持呢個份量,我絕對會繼續幫襯。

真熬雞白湯

不過可惜我叫咗好多洋蔥,搞到味好濃,下次都係唔叫咁多蔥😅。

如果樂麵可以維持呢個水準,維持呢個份量,我絕對會繼續幫襯。
2024-02-03
早餐