2023-08-04 30 瀏覽
這間火鍋店,選用由日本牧場直送的和牛🥩,性價比好高,我早早已經bookmarked,今晚終於同老公去試試😋每位$438 + 10%就可以享受A5和牛任食,再加$108仲有日本直送廣島蠔任食😍,真係好抵啊!💕大蝦牡蠣海鮮拼盤有6隻🦪蠔 + 兩隻🦐大蝦大蝦大大隻,肉質飽滿結實,新鮮彈牙生蠔🦪超大隻,即叫即蒸,非常鮮甜肥美!因為加左$108任食,我地食完一round後再叫,每一round的生蠔都係脹卜卜好肥美,海水味超濃郁,非常滋味💕海鮮湯(頭盤)材料真係好足,有大大隻大蝦,燉湯嘅味道真係好鮮甜濃郁,飲得出係冇落味精,非常好飲💕鬼馬油炸鬼(頭盤)用墨魚滑釀油炸鬼,食落酥脆,墨魚滑彈牙💕麻辣拼盤(頭盤)麻辣拼盤有麻辣魚皮、麻辣牛展和麻辣皮蛋 ,當中麻辣魚皮最為出色,好爽口彈牙,配上麻辣汁好開胃💕火鍋湯底我點選🌹北海道豆乳玫瑰芝士鍋(每日限量供應),豆乳芝士呈現玫瑰花形,湯底滲出淡淡嘅豆乳味同芝士嘅咸味,好靚好吸引啊💕黑樺牧場(精選/盛合/層架)最上層係A5和牛,有油脂分布平均,入口香滑的牛小排,第二層係豚肉,最底層係手打黑松露蝦滑、蟹籽蝦滑,蝦滑同墨魚滑質地綿滑,口感鮮甜豐富,入口好爽彈💕A5

大蝦牡蠣海鮮拼盤

大蝦牡蠣海鮮拼盤

💕大蝦牡蠣海鮮拼盤
有6隻🦪蠔 + 兩隻🦐大蝦
大蝦大大隻,肉質飽滿結實,新鮮彈牙

海鮮湯

💕海鮮湯(頭盤)

麻辣拼盤

💕鬼馬油炸鬼(頭盤)
用墨魚滑釀油炸鬼,食落酥脆,墨魚滑彈牙

💕麻辣拼盤(頭盤)

北海道豆乳玫瑰芝士鍋

💕火鍋湯底

黑樺牧場

💕黑樺牧場(精選/盛合/層架)

💕A5和牛任食,我地試咗
1)玉子後腰肉▪️擺盤好靚,肉質鮮嫩,脂肪細膩,牛腰肉中間會有一隻生雞蛋,先攪拌蛋黃,牛腰肉沾上蛋汁先落鍋滾,食落多咗陣蛋香味,而且肉質變得更滑、更細嫩,味道口感再昇華!值得推薦!
2)牛頸脊🔸️牛味較濃郁,脂肪較平均,肉質鮮嫩爽滑,有肉味有咬口
3)和尚頭🔸️肉質非常細緻軟嫩,鮮甜沒有腥味﹑清爽不油膩
4)牛前胸🔸️肉質非常嫩滑,霜降脂肪分佈極佳,入口即溶
5)特選牛板腱🔸️肉質較爽嫩,味道香濃,令人垂涎欲滴
6)霜降牛小排🔸️脂分布好平均,油花好靚,油香滿溢,食落入口即溶

沙冰

自家制沙冰

💕飲品
除了有自家制茶外,竟然有新鮮自家制沙冰,有草莓乳酸同荔枝乳酸,口感輕爽綿密,甜度適中,既有鮮甜草莓/荔枝味,還帶有健康乳酪味道, 十分清新健康,消暑解膩一流啊,我係乳酸上面仲加咗一個雪糕球添,口感無得頂,值得推薦啊