2017-12-06 209 瀏覽
同男朋友好耐冇見啦!今日趁考試前要見一見!我地黎左葵芳食雞煲!近佢返工啊!雖然呢間餐廳嘅大廈要行樓梯上,但我就行樓梯當減肥嫁啦!我地入到去見到環境都幾大,座位闊落,好舒服!好多人,一家大細又有,情侶拍拖又有,朋友聚會又有,結婚週年都有(系我地附近咋Haha)。另外,佢地有個自助熟食區,可以自行選擇小食,有冷盤有熱盤,任君選擇!可以比我地系食野前食小小,當開胃!呢個任食自選櫃有啲似中藥櫃haha,好得意!入面啲野多不勝數啊!超級抵啊!仲有大家最愛嘅芝心丸同蟹籽丸!我覺得好好味啊!同街市買嘅一模一樣,但呢度系任食嫁!我地揀左秘製極品雞煲中辣!唔係講笑,真係好辣!而且秘製汁好香,秘製汁同辣味滲入左啲雞度好入味,好惹味!佢個爐都好夠力啊!啲雞好快就熟曬啦!食到我地津津有味,食完一煲仲想叫多煲!食完啲雞,倒左啲高湯落個煲度,瞬間變邊爐又得!我地叫左好少野,有點兒唔抵!但係冇咁大個胃就唔敢食咁多嘅野,唔想做大曬鬼!我地點左打邊爐必需品 - 肥牛!另外,都有我好中意食嘅魚片同鯪魚滑,又有得整鯪魚滑啦!!!另外,餐廳好窩心咁送左兩隻蝦比我地啊!!好開心!但係男朋友唔中意剝蝦,又系我黎!肥牛,肥瘦適中!

秘製極品雞煲中辣

美國安格斯肥牛

鲩魚片
手打鯪魚滑
海中蝦

肥牛,肥瘦適中!魚片切得好薄,唔驚啃骨!鯪魚滑真係好滑啊!!我地叫左兩三碟呢個鯪魚滑!而蝦都幾新鮮,食落好爽滑!

餐廳好貼心,驚你食唔曬啲野會浪費,所以每一張單,都只可以叫兩份,中意食,唔夠,再加單!試岩先好叫多啲,合理啊!

兩人埋單呢個價錢,超抵啊!下次必定會再黎啊,仲要同多啲朋友一齊黎,試多啲唔同嘅野!
2017-11-30
秘製極品雞煲中辣