2018-01-29 665 瀏覽
星期日晚上大約六點半去到, 門口已經有少少人排緊隊。幫我地登記嘅staff話, 由於冇限坐幾耐, 所以有可能要等一段時間。佢亦有offer坐少人選擇嘅bar枱, 或者outdoor枱但以外賣形式。因為我想坐得舒服D, 所以就寧願等多一陣。另外都要注意要過半數先可以入座架, 所以如果多人食就記得叫同伴唔好遲到lol其實我地前面好似都係等三四張枱, 但可能入面D人傾得太投契或者fine dine緊, 所以都等左成半個鐘。不過而家出名嘅餐廳可以任坐都真係買少見少, 所以條氣即刻gur D!入到去, 其實個環境睇落都算唔錯, 不過卡位嘅枱比較密集, 所以同隔離枱都靠得幾近。我地叫左一個main course, 一個小食, 同兩個甜品。估唔到軟殼蟹幾大隻, 炸得好香好脆。黑松露係我嘅至愛, 聞到陣香味寧舍精神。意粉都唔會太淋, 其實個汁嘅味道算唔錯, 好可惜咸左少少。意粉都幾細碟, 所以唔洗驚太飽, 放心叫甜品哈哈哈。Main course 會跟一杯野飲, 我地叫左熱啡, 都幾香。呢個雞翼好食呀!皮脆肉滑, 加上焦糖嘅香味, 又甜甜地, 令人好開胃。不是唔好睇佢好大碟, 單骨八隻, 其實即係四隻

軟殼蟹黑松露意粉

焦糖單骨雞翼
呢個雞翼好食呀!皮脆肉滑, 加上焦糖嘅香味, 又甜甜地, 令人好開胃。不是唔好睇佢好大碟, 單骨八隻, 其實即係四隻翼。
Stone

Main course加$25可以揀自家製蛋糕一件, 我鐘意芝麻味所以揀左呢款。芝麻味真係幾香但唔會太甜, 而且賣相幾靚, 睇得又食得。
流心抹茶芝士撻

呢個同樣係睇落好吸引, 仲有煙出添! 不過食落其實有D失望, 冇想像中咁好食。抹茶撻係夠晒流心, 不過味道一般。抹茶雪糕茶味唔夠濃, texture偏向多冰, 唔夠smooth. 個蛋糕都尚可以, 但又唔可以話好好食。所以呢個甜品我覺得有少少得個樣, 好可惜。

Overall D野食賣相好吸引, 但冇想像咁好食, 野量都算少。不過如果想搵個地方坐耐D又算有D質素, 呢間都係唔錯嘅選擇。
2018-01-27
焦糖單骨雞翼