2020-06-23 404 瀏覽
晏晝先決定要食呢間,竟然即日book到夜晚7點。去到冇咩人,本來話限時兩個鐘,過咗鐘都冇人干涉我哋 坐低畫完點心紙就出去水缸點咗芒蜆,新鮮到撈起嗰陣仲噴緊水。芒蜆食落肉唔算厚,但幾鮮甜芫茜皮蛋湯底,皮蛋好足料,味道就係坊間嗰啲差唔多 桶蠔好大隻,食落creamy,咬一啖啲蠔味蠔汁充滿成個口腔,好正鵝腸有兩款,我哋嗌咗少肥膏都仲有少少連住,咁先唔會乾食落夠甘香爽脆! 桂花蚌夠新鮮,好爽好鮮甜,近年嚟未食過咁好食,必試!手切安格斯牛肉,量唔多,用好多冰墊底。起雙飛,油花均勻,但好快膩,其實都食唔到幾多 西班牙豬腩片雖然有肥肉,但食落唔肥膩而且爽爽地,推介!鴨血唔會有陣令人不快嘅鴨味,又唔會一夾就散,不過不失帶子水餃,帶子用咗貝柱,如題,無咩驚喜但用料實在,味道唔錯墨汁墨魚滑,裡面好多墨魚粒,爽口彈牙,推介!油麥菜、生菜,新鮮薯粉係爽滑但唔煙韌嗰種,吸曬湯嘅精華,我哋食完一轉要再加單,推介! 最後一定要飲個湯,對比返開頭咩都未落嗰陣鮮甜勁多,好精彩,飲埋都唔覺好味精 雖然呢度食物種類唔算多,又唔係標榜自家出品嘅特色材料,但用料新鮮,性價比高,未試過嚟呢度坐得咁舒適咁闊落,而且全單7折,嗌埋
芒蜆
芫茜皮蛋湯底,皮蛋好足料,味道就係坊間嗰啲差唔多

桶蠔

桂花蚌夠新鮮,好爽好鮮甜,近年嚟未食過咁好食,必試!
桂花蚌

手切安格斯牛肉

西班牙豬腩片雖然有肥肉,但食落唔肥膩而且爽爽地,推介!
西班牙豬腩片

鴨血唔會有陣令人不快嘅鴨味,又唔會一夾就散,不過不失

帶子水餃,帶子用咗貝柱,如題,無咩驚喜但用料實在,味道唔錯

墨汁墨魚滑,裡面好多墨魚粒,爽口彈牙,推介!

油麥菜、生菜,新鮮

雖然呢度食物種類唔算多,又唔係標榜自家出品嘅特色材料,但用料新鮮,性價比高,未試過嚟呢度坐得咁舒適咁闊落,而且全單7折,嗌埋海鮮每人唔駛$250,抵食喎
芒蜆
桶蠔