今日放咗工同家姐喺元朗附近行吓,去到好多嘢食嘅又新街,就比呢一間主打食串燒同埋日式料理嘅餐廳吸引到。舖頭都好大,除咗有室內座位亦都設有室外,天氣涼嘅時候同啲friend喺室外坐一邊飲嘢食嘢都幾開心。我哋今次就安排坐咗喺室內嘅一個卡位,位置寬闊,坐得舒服。打開Menu,發現選擇都真係好多,有拉麵、鍋物、串燒、小食同埋刺身等,實有一樣啱你心水。我哋今次就一共嗌咗五樣嘢,好滿足😛1.泰式生蝦生蝦質地好彈牙,爽口,加埋餐廳自己調嘅泰式酸辣汁,配埋一齊食好惹味,酸酸辣辣好開胃,作有前菜一流。2.清酒湯煮活蜆啲蜆好大粒,同我預計唔一樣,我以為係會煮好咁樣上菜,估唔到竟然係直接喺我哋面前煮熟俾我哋睇🤩見得出啲蜆真係好新鮮,全部都開晒口,加埋清酒湯食落好鮮味,而蜆肉都好大粒飽滿,充滿着肉汁,真係好鍾意呢道菜。3.六品刺身盛合加生蠔六品刺身包括三文魚、北寄貝、帶子、甘蝦、油甘魚同埋海膽。另外我哋亦都再額外加咗兩隻生蠔。超級豐富!先講刺身,全部都厚切新鮮,油甘魚尤其肥美,油脂香十足。而最令我驚喜嘅係海膽,冇諗過喺元朗嘅一間平民小店可以食到咁高質嘅,又creamy 又甜,一啲都冇腥臭味同化學明礬味,好滿足!

1.泰式生蝦
泰式生蝦

2.清酒湯煮活蜆
清酒煮活蜆

3.六品刺身盛合加生蠔
而另外加嗰兩隻生蠔都好新鮮,蠔肉肥美飽滿,有鮮味。
六品刺身盛合加生蠔

4.A4日本和牛
和牛煎得啱啱好,可以見到入邊仲係好粉嫩。一放入口,油脂香同牛味即刻爆出嚟,口感仲要外焦酥、內軟嫩,有肉汁,好好食!
A4日本和牛

5. 甲羅燒半鱈魚乾
鱈魚乾脆卜卜,食落好香口。 甲羅燒入面燒香左嘅蟹膏同蟹肉,食落順滑,好香甜。配搭魚乾一齊食,真係令人食到停唔到口,好啱叫呢度菜再加啤酒,一邊吹水一邊食,真係送酒一流。
甲羅燒半鱈魚乾

整體嚟講,呢餐真係食得好滿足。另外都好想讚吓呢度嘅侍應,服務態度好好。下次再嚟會都會想試吓其他菜式😛
泰式生蝦
清酒煮活蜆