今次已經係我第3次食古今二,我推介過呢間野比好多朋友,個個都有唔錯既評價。今次試既都係之前兩次冇食過既。-第一個上枱既係白牛+芒果益力多特飲白牛係雪碧+雲呢拿雪糕冇乜特別,單純係之前未飲過所以想試下芒果益力多特飲,內含360牛乳,芒果味突出,唔酸偏甜,牛奶味好重,益力多味反而冇乜,但整體好夾。-之後上枱既係辣妹上面鋪滿辣吞拿魚,再加左d脆片(其實係薯片碎),裡面係炸蝦🦐炸蝦仲有微溫,好脆,吞拿魚冇乜辣味,不過醬汁出色,係微甜既沙律醬,夾埋少少既脆片,口感好有層次-隔左冇耐,鰻魚炒飯都到啦鰻魚炒飯高出期待值呢!男朋友好鐘意食炒飯,對呢個飯讚口不絕。飯粒晶瑩剔透,比鰻魚既油包住,炒得好香。好足料,近乎啖啖都會有鰻魚蛋味好香🥚加上個飯新鮮炒起,熱辣辣食落去令人回味無窮食完之後覺得唔夠喉,忍唔住叫多左 蜘蛛 同 炸魷魚鬚-落左單一陣,炸魷魚鬚到啦新鮮炸起,比預期中大份。魷魚鬚大大條,唔係淨係得幼咪咪既鬚仔。炸得香口,熱度十足咁食好過癮三兩下就食哂-最後係蜘蛛🕷大大舊,牛油果同軟殼蟹味道好夾,軟殼蟹炸得好脆,🦀蟹柳有兩大舊。飯略嫌有d林,不過唔影響整體既味道同口感-古今二既野食始終保持水準,炸物

今次試既都係之前兩次冇食過既。
第一個上枱既係白牛+芒果益力多特飲
白牛  +  芒果益力多特飲

白牛係雪碧+雲呢拿雪糕
冇乜特別,單純係之前未飲過所以想試下

之後上枱既係辣妹

辣妹

上面鋪滿辣吞拿魚,再加左d脆片(其實係薯片碎
),裡面係炸蝦🦐

隔左冇耐,鰻魚炒飯都到啦

鰻魚炒飯

鰻魚炒飯高出期待值呢!
男朋友好鐘意食炒飯,對呢個飯讚口不絕。

蛋味好香🥚加上個飯新鮮炒起,熱辣辣食落去令人回味無窮

食完之後覺得唔夠喉,忍唔住叫多左 蜘蛛 同 炸魷魚鬚
落左單一陣,炸魷魚鬚到啦
炸魷魚鬚

三兩下就食哂
最後係蜘蛛🕷
蜘蛛

古今二既野食始終保持水準,炸物都好脆,野食都係即叫即整,所以好新鮮。醬汁出色,有人可能唔鐘意醬汁既味太重,會覺得蓋過食材既味,但個人認為唔會影響整體味道,反而令味道更濃郁。值得一讚既係佢既鰻魚真係好好味

無論係情侶黎,定係一班fd聚會,都好推介古今二!
2018-04-15
白牛  +  芒果益力多特飲