2019-03-02 216 瀏覽
好耐之前已經好想試呢間好出名食豬扒既餐廳, 見佢最近喺中環新開分店,當然要去試吓平日嘅晚上去食, 好彩唔使等位餐廳裏面打造成舊式香港嘅感覺, 貼左啲舊式海報, 好有feel, 座位大概坐到20, 30人, 人唔算好多,所以坐得好舒服, 好適合同朋友傾計一張落單紙for一個人, 都幾體貼, 有中英文既餐單秘製豬扒飯 肉燥汁第一次食梗係要叫個最出名嘅秘製豬扒飯, 自己仲加左隻煎蛋。飯菜一送到, 我同朋友都好驚訝, 豬扒真係好!大!塊!而且又炸得幾靚, 加上半生熟嘅煎蛋, 真係好吸引🤩🤩真係大過我隻手🤪🤪好誇張!!豬扒下面係肉燥飯, 偏向台式肉燥, 有啲肉粒, 肉燥汁嘅份量都慷慨, 而且係我喜歡嘅珍珠米, 好吃豬扒炸粉唔厚, 而且炸得香脆可口, 咁大塊大部份都係肉, 且肉質幾嫩, 唔乾唔柴!!蔥油豬扒飯 朋友叫嘅, 豬扒一樣大塊, 蔥油份量多得有啲可怕xd 超級足料!!! 味道比起秘製豬扒飯更濃味, 個人會較喜歡秘製豬扒飯多啲xd涼拌大豆芽 呢個小食好好食! 酸酸地, 好開胃xd 而且豆卜都好入味, 即使食到好飽, 但依然會好想食埋佢!熱蜂蜜柚子也不賴, 柚子蜜份量算多!整體質素真係唔錯,
平日嘅晚上去食, 好彩唔使等位

一張落單紙for一個人, 都幾體貼, 有中英文既餐單

秘製豬扒飯 肉燥汁
秘製豬扒飯肉燥汁

真係大過我隻手🤪🤪好誇張!!

涼拌大豆芽

熱蜂蜜柚子也不賴, 柚子蜜份量算多!
熱蜂蜜柚子

整體質素真係唔錯, 塊豬扒尤其出色, 份量又多, 食到我哋都捧住個肚走, 巧滿足呀
2019-02-28
秘製豬扒飯肉燥汁