2024-04-08 329 瀏覽
23/3/2024📍Pici 成日聽講呢間嘅Pasta 都係overrated 今次我地決定去試下 星期六嘅中午都唔多人 walk-in 都有好多位一入到去就上咗一袋微暖嘅法包 可以點橄欖油+醋嚟食 可以揀brunch set 會包埋appetiser 同甜品但我哋都唔係好肚餓就單叫兩樣試下就算啦⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯✨Pappardelle beef cheek ($140)不嬲都幾鍾意食牛面頰 呢間係以肉碎嘅形式煮得好腍 唔會柴 佢地就話係慢煮8個鐘嘅🤓牛肉嘅份量適當 連埋pasta食好滿足上面仲有灑滿半融嘅芝士碎🧀寬帶麵口感偏有咬口 幾好食 但整體都偏重口味同埋油膩 食晒碟底仲剩低好多油 但我哋覺得呢樣都唔大影響嘅😗✨Chitarra king prawn ($160)上面有兩隻剝咗殼嘅蝦🦐 pasta入面都有唔少一粒粒嘅蝦肉 蝦都算新鮮 不過唔係好入味醬汁用番茄做底 加上好多番茄仔🍅 食落好開胃 完全唔會膩Pasta望落黒色係因為整麵嘅時候加咗魷魚汁🦑 食得出陣魚味 但又唔會食到成口黑媽媽 同蝦嘅味道都幾夾 令鮮味更有層次👍🏻⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
23/3/2024
不嬲都幾鍾意食牛面頰 呢間係以肉碎嘅形式
煮得好腍 唔會柴 佢地就話係慢煮8個鐘嘅🤓
牛肉嘅份量適當 連埋pasta食好滿足
上面仲有灑滿半融嘅芝士碎🧀

✨Chitarra king prawn ($160)
醬汁用番茄做底 加上好多番茄仔🍅 食落好開胃 完全唔會膩

⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
我哋兩個人總共食咗$340 (連加一)
兩個pasta我哋都幾鍾意 無論係味道定係意粉嘅口感都幾滿意 😆
餐廳會定期轉menu 所以未必次次都食到呢兩款pasta㗎☺️
不過我哋係星期六去食 就唔係最抵嘅價錢 如果用weekday lunch set嘅價錢食到咁就💯

推薦指數🌟:4/5
📍 荔枝角長順街15號D2 Place TWO地下G03號舖
2024-03-23