同朋友約左食lunch🍽️,選左幾間餐廳大家去揀,最終大家不約而同都想試下✨一浪✨✨一浪✨是一間台式日系既寵物友善餐廳,他有一隻狗店主柴犬🐕,那天去亦見另一隻柴犬主人光顧,內裏的裝修簡約舒服🥰,以白色及木系格為主,店內亦有一個榻榻米位置可供大家打卡及用膳📸📸📸🥪🍠芋見肉鬆吐司 $68 ⭐️⭐️⭐️⭐️ 《可轉素肉鬆》本身都鍾意食芋泥同肉鬆,所以看見餐牌上有,即時心心眼😍,芋泥份量適中,未至於好熱好綿密,但食落口感還不錯,有一些芋頭粒🍠在內,有咬口,再配以肉鬆及加了麻糬,味道不錯👍👍🍝海之幸奶油意大利 ⭐️⭐️⭐️⭐️ $108賣相可以,份量亦足,每條意粉都有掛汁,配以煙燻鮭魚🐋、明太子、樱花蝦🦐、洋蔥🧅,特調海膽奶油醬,醬汁出色,食物新鮮💃🍨🧇蘋果奶蘇雪球Croffle $88 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 法式可頌窩夫,配以玉桂蜜蘋果🍎、北海道牛乳雪糕🍨、奶酥,北海道牛乳雪糕味道清新爽甜😋,柔軟绵密,再配以其它配料、窩夫及nuts,味道up up up ,這款甜品有驚喜🍵熱抹茶牛奶/ ☕️焙茶牛奶 $39 ⭐️⭐️⭐️ 埋抬時,飲品的拉花很可愛😛我杯是叮噹👀而朋友那杯不知是

🥪🍠芋見肉鬆吐司 $68 ⭐️⭐️⭐️⭐️
《可轉素肉鬆》

🍝海之幸奶油意大利 ⭐️⭐️⭐️⭐️

🍵熱抹茶牛奶/ ☕️焙茶牛奶 $39 ⭐️⭐️⭐️

埋抬時,飲品的拉花很可愛😛我杯是叮噹👀而朋友那杯不知是羊🐑/牛🐂定鹿🦌🤣
據聞他們的拉花有很多款😍不知下次我那杯又會是那款圖案😂😂😂;我跟朋友那杯熱🍵☕️茶牛奶味道也不錯,但我自己覺得開初飲時味道比較淡了些,到後來發覺是有些茶的粉漿沉了底,所以欣賞完圖案飲第一、二啖後最好攪一攪比較好😊💜

2023-06-16
  • 吐司、海之幸奶油惹大利麵、蘋果奶蘇雪球Croffle  、各式飲品