2018-06-25 567 瀏覽
今日係一個忙碌嘅周末, 行開窩打老道要食個 quick lunch, 朋友同我講呢度有間好有懷舊風味又好食嘅超細熱狗快餐店, 就一於去食啦去到店面真係好細, 而且只有幾張吧台高位。其實除左熱狗之外, 仲有好多公仔麵餐因為店面好細, 大家最好係門口嘅 menu 睇定晒之後先入去嗌野食👍而熱狗都有好多種類選擇。我選擇左珍寶芝士腸熱狗 + 牛油粟米(連茄汁同芥辣醬)。第一啖咬落去已經食到好香芝士味, 之後芥辣醬嘅味就沖上黎, 好香啊!💟唔單止所有醬汁一 d 都唔少, 而且條腸都好大條, 剛好中和芝士嘅流味。而牛油粟米都冇好濃嘅牛油味另一個選擇左匈牙利辣味腸熱狗 + 薯條 (連茄汁同芥辣醬)。辣味腸對食得辣嘅人實在係一個好好嘅選擇, 因為好夠辣再加埋芥辣, 實在係太過癮啦😂😂而薯條都係粗薯條, 剛剛炸好, 好好味啊!總結: 2個人叫左2個熱狗套餐(連一罐罐裝飲品) total HKD94, 因為只係一間小點, 有機會食材會好快售罄, 大家最好早少少幫襯啊。極力推薦另外因為只有少量座位, 所以唔介意可以外賣。

去到店面真係好細, 而且只有幾張吧台高位。

其實除左熱狗之外, 仲有好多公仔麵餐
珍寶芝士腸 + 牛油粟米

匈牙利辣味腸 + 薯條

另外因為只有少量座位, 所以唔介意可以外賣。
2018-06-24
珍寶芝士腸 + 牛油粟米