2020-06-26 212 瀏覽
無意之中喺FB見到此店食物嘅相,就被深深吸引啦!再睇埋D食評都唔錯,加埋係黃店,喺呢到訂位仲有半價tim!就毫不猶豫咁book位開餐啦!準時下午1230去到,未坐滿,但店員都要求我地要一點半交枱,咁我又無所謂,我個女食得切就無問題架啦!店員態度都無咩唔好嘅!店內不斷播放反收例嘅片段及歌曲,我嘅另一半就覺得播歌ok,播埋片就有保留,因為佢一路睇d片段,一路諗返起一年多嘅唔開心,影響食慾!唔係話要忘記呢個運動,只係想食緊野個陣可以放鬆返姐!一路等一路聽一路睇貼喺牆上嘅文宣,期待食物嘅到來!先到嘅係亞女嘅流心蛋吉豬烏冬。一上枱我就開始招呼我個女,一路夾d烏冬俾個女,夾夾下唔對路,隻蛋呢?於是就問店員補返。Ok,呢樣唔計較,見個女食到誓願咁,問佢做咩又唔講,就試下佢個碗野,嘩。。原來咸到我個女唔想食呀!我老公叫嘅係刺身定食,諗住唔會差啦,點知。。。從來無見過壽司飯上面會配飯素囉!一般刺身定食如果魚生新鮮,只需要豉油同wasabi配飯就已經好好味啦!d魚生嘅温度係室溫,吞拿魚出曬血水,三文魚嘅肉係散開架,要有幾唔新鮮先可以做到咁呀!食完都驚肚痛呀!一d都唔好食呀!我就要左個海膽三色丼,有海膽、葱

我老公叫嘅係刺身定食,諗住唔會差啦,點知。。。

我就要左個海膽三色丼,有海膽、葱碎吞拿魚同三之魚籽!第一眼望個外觀都ok架,但望真d,d三文魚籽唔係見開個d嘅size,係細粒d架!海膽唔係太新鮮,但味道尚算正常啦!但我俾得咁嘅價錢,我嘅期望唔係咁,我係期望入口之後會有想再食嘅衝動!

到叫飲品,我要凍檸茶走甜同凍檸水少甜,店員應我“則係一杯檸水一杯檸茶啦”!飲品嚟到,甜到入唔到口,我想話你忙還忙,但我呢樣只係少少嘅要求,一般茶記都做到啦!
真係無野好講囉!

真心係好失望!雖然係黃店,但亦都無下次囉!