2014-11-07 1882 瀏覽
是晚友人為我慶生,我選擇了此店。由早前一間店到現在擴張至兩間相連店,終於有機會去拜訪。時間七點鐘,兩鋪既食客不多,我選擇去鋪面稍為大些少既新店,全因店內裝潢更有格調。想入餐廳之際,但我居然揾唔到個入口…因為好難分辨店內既木板裝潢同木門入口!店員見我眼望望,就出手打救,並指示開自動門既按鈕。睇左一輪餐牌,樣樣都好吸引,但因為唔太肚餓,卒之同友人點左:1)All Day Breakfast Deluxe、2)抹茶吐司、3)Rose Latte1) All Day Breakfast Deluxe:All Day Breakfast一向都係最吸引既一款食物,亦容易成為眾人目標,因為材料豐富,難食極都有限。但今次認為呢份All Day Breakfast既炒菇比較乾身同淡味;炒蛋都比較乾;腸仔全屬同一類,會比較單調,起碼坊間有店鋪混合多款腸以供客人選擇;其他食物只屬一般。 不過,唯獨個鬆餅令我喜出望外!!!一開始以為係又乾又硬,點知食落…十分鬆軟而不乾,新鮮烘製果然係唔同D!如果可以,淨係單點呢份鬆餅都唔錯! 2) 抹茶吐司:吐司搽上綠茶粉加錬奶,配上終茶雪糕球,一凍一熱都唔錯,但始終欠缺

All Day Breakfast Deluxe
2) 抹茶吐司:吐司搽上綠茶粉加錬奶,配上終茶雪糕球,一凍一熱都唔錯,但始終欠缺什麼…
Green Tea Toast
3) Rose Latte:配上拉花既Rose Latte充滿玫瑰味,飲一啖,感覺好舒服。
Rose Latte

題外話/補充資料: 餐廳並無Skimmed Milk供應