2021-10-03 2152 瀏覽
𝒞𝒽𝒾𝓃𝑒𝓈𝑒 𝑅𝑒𝓈𝓉𝒶𝓊𝓇𝒶𝓃𝓉 𝒾𝓃 𝒦𝑜𝓌𝓁𝑜𝑜𝓃 𝐵𝒶𝓎好耐冇黎食呢間,一入去就係舊式茶樓既格局,仲見到有個紅色𝘣𝘢𝘤𝘬𝘨𝘳𝘰𝘶𝘯𝘥 有個好大既"囍"字,佢既擺枱比較密,不過好在枱與枱之間都有坐地既隔版,反而感覺多左少少𝘱𝘳𝘪𝘷𝘢𝘤𝘺。🌟奶皇馬拉糕次次黎都必點 "黑糖馬拉糕",但因為今次人唔多叫唔到一底,所以只可以叫佢細籠既奶皇馬拉糕。味道比較普通,同出面食到既差唔多🌟玫瑰雞 呢道好出名既玫瑰雞,又係皇牌。今次覺得調味比以往重手左,略微咸左少少,但係整得唔夠耐,咸味入唔到𝘥 肉,有𝘥 失望🌟炸雲吞佢既炸雲吞都幾大隻,炸得非常酥脆,裏面唔係包蝦,而係類似菜肉,比較特別。🌟蒜蓉魷魚佢既蒜蓉整得好好味,蒜蓉整到好碎,唔會食到蒜好辛辣既口感,但非常香口,配魷魚好夾。超好食!另外仲叫左叉燒腸、水晶奶黃包、煎魚餅等等。📍大榮華圍村菜九龍灣宏開道8號其士商業中心1樓2號舖

🌟奶皇馬拉糕

🌟玫瑰雞

🌟炸雲吞

🌟蒜蓉魷魚

另外仲叫左叉燒腸、水晶奶黃包、煎魚餅等等。

📍大榮華圍村菜
九龍灣宏開道8號其士商業中心1樓2號舖