2014-06-18 3864 瀏覽
除左拉面之外, 我諗我地其中一樣最鐘意食既就係ALL DAY BREAKFAST喇! 今日我地就黎到位於尖沙咀的BRICK LANE GALLERY試下佢地既手勢! 其實本黎係想試本店BRICK LANE, 不過去到個陣已經FULL左. 侍應哥哥就叫我地街口轉個彎去BRICKLANE GALLERY喇! BRICK LANE GALLERY鋪面較大, 一樣係黑色的佈置, 最有特色既應該就係佢掛係牆上既單車喇, 連門口個牌都有佢做LOGO!身為EGG BENEDICT既頭號殺手, 蘿拔妹就當然要試下呢度既EGG BENEDICT啦! 望左無幾耐就揀左個EGG BENEDICT WITH SMOKED SALMON作為今次既覓食對象! 而一向貪心既蘿拔仔就選擇左包羅萬有既ALL DAY BREAKDAST啦!想講, EGG BENEDICT 真係好好食, 雖然試過既唔太多, 但真係至今試過最好食既一間, MUFFIN夠晒鬆脆, 蛋黃剛剛好, 微溫, 切下去既時候蛋汁緩緩流出…O.M.G.! 打到口水都流埋, 半熟蛋上面酸酸地既SAUCE亦都非常好味, 好刺激到味蕾! 而且MUFFIN既中間
Egg Benedict with smoked salmon
想講, EGG BENEDICT 真係好好食, 雖然試過既唔太多, 但真係至今試過最好食既一間, MUFFIN夠晒鬆脆, 蛋黃剛剛好, 微溫, 切下去既時候蛋汁緩緩流出…O.M.G.! 打到口水都流埋, 半熟蛋上面酸酸地既SAUCE亦都非常好味, 好刺激到味蕾! 而且MUFFIN既中間竟然仲有菠菜! 連埋SMOKED SALMON 一齊放落口簡直無得彈呀! 蘿拔仔要比5/5呢個EGG BENEDICT!!!>口<!!
All Day Breakfast
相對地呢, 貪心之選就比較遜色喇~好食, 但又唔算特別出色. 首先要讚左個薯餅真係好脆, 乾身同埋唔覺好油. 磨菇都好香, 蛋都好滑(不過唔係幾夠蛋味, 同埋好似茶記個啲咁). 但係, 但係!!!! 蘿拔仔最鐘意既BLACK PUDDING!! 竟然無預想咁好食, 同埋唔夠實淨呀T__T係蘿拔仔心中, BLACK PUDDING就係要咬落無鬆散既口感, 重咸香同有少少黑椒味, 但係呢度竟然MIX左香草入去, 變到有啲格格不入 >皿<” (蘿拔仔個人口味僅供參考, 每人口味各有不同, 唔代表唔好食, 事實上只係蘿拔仔對呢樣野有啲執著~.~)

伴碟既芝士蘿拔仔覺得不錯, 但就似乎過唔到芝士專家蘿拔妹個關喇XD
心得係: 味道偏咸, 奶味較弱, 易入口

其餘多為現成食材, 水準不過不失, 就不多評論了XD

除此以外, 我相信我地會為左EGG BENEDICT而回歸!
2014-06-14