2018-05-13 296 瀏覽
今日母親節,夜晚約咗媽咪食飯,難得放假,梗係瞓到自然醒,眼見已經過咗食晏時候,咁喬老友約我出嚟下午茶,佢係沙田友,於是就約左係大圍站等,心諗會帶我食乜嘢呢行左唔使十分鐘,就見到呢間名字叫「夏雪」嘅鋪頭,第一個感覺好清新,白白嘅磚牆加上半開放式嘅設計,方便客人外賣食物呢個時候店內人客也不少,看似是常客,感覺很不錯細看牆上的立體特色是「窩夫」,好啱心水啊魔鬼窩夫⭐️⭐️⭐️⭐️先來一個魔鬼窩夫,一凍一熱,香蕉朱古力窩夫,一邊係心太軟,另一邊係比利時朱古力雪糕,真係極度邪惡,啱晒我呢隻魔鬼,睇住啲朱古力醬流出來嘅時候,跟住沾滿了整個窩夫嘅格格,視覺味覺全滿足煙三文魚忌廉芝士醬窩夫伴沙律⭐️⭐️⭐️咸咸地嘅煙三文魚,甜甜地嘅窩夫,加上沙律嘅黑醋酸酸地,好得意Mocha⭐️⭐️⭐️⭐️出名八卦的我,見到佢有條樓梯,於是就上去睇吓,原來樓上仲有好多舒適嘅座位,我個人覺得條樓梯都好靚,見到好多客人都係度影相竹炭黑芝麻窩夫⭐️⭐️⭐️⭐️黑芝麻餡料香氣撲鼻,配上椰子雪芭,好match,側邊仲有啲紅豆白玉,滿足極了如果你喜歡食甜品,特別係窩夫,無論你外賣,一個人,抑或三五知己,絕對係最佳嘅選擇,朋友真係冇介紹錯,今天真的「夏雪❄️」了

呢個時候店內人客也不少,看似是常客,感覺很不錯

細看牆上的立體特色是「窩夫」,好啱心水啊
魔鬼窩夫

魔鬼窩夫⭐️⭐️⭐️⭐️