2021-11-20 20 瀏覽
早排不停見不少人係網上打卡食夏威夷蓋飯,心思思又想食埋一份。咁啱有間人氣的夏威夷蓋飯係旺角,Lunch同同事齊齊衝過去食。餐廳採用QR Code自助點餐,方便有選擇困難的我可以慢慢選。餐廳餐牌有推介之選,不過貪心的我就選了自選蓋飯($88)。大家可以於主食選項中選出喜歡的(呑拿魚、慢煮雞肉、虎蝦仁、雜錦香菇、+$10三文魚)。再另選三款配菜,我今次就選了豆腐、雜錦香菇及玉子絲。我特別欣賞店舖可以將醬料另上,令我可以與同事一起試齊不同的醬汁。另外一提,餐廳的牛油果奶昔比預期出色!飲落香滑的牛油果,配以香而不膩的口感,而且不會甜,牛油果不妨一試。POKETOKE香港旺角廣華街3號百利達廣場地下1號舖==============================我係一個愛寫字愛分享的吃貨!如果鍾意我分享的,我邀請您訂閲我的食評,我會繼續與大家繼續發掘有咩CP高的冰糧!(敬禮)

夏威夷蓋飯

自選蓋飯