2023-06-16 295 瀏覽
百寶坊個邊真係好多好嘢食!當晚冇book枱,離遠已經見到有人係門外等位🫢同店員登記完攞籌可以去附近行下先,有位佢哋會打俾你,但係好記得個日等左1.5hrs先入到座😩😩所以一定一定一定要book枱呀!!🥲必試❗️虎蝦濃湯麵🍜基本上一坐低就會見到每枱都有依碗麵🤣出場率咁高就知佢唔簡單!佢嘅湯底真係超級濃郁,好重蝦味,但好在唔會係勁重口味個種~另外重頭戲係佢隻大虎蝦🍤外面唔係普通嘅天婦羅炸皮,仲有櫻花蝦係面,太脆卜卜怕熱氣又可以蘸埋個濃湯嚟食,抵佢咁受歡迎!☺️☺️我嘅另一推介係🐔雞肝多士,感覺比起鵝肝冇咁油膩,食落好香但係冇鵝肝咁重口味,原本唔太啱食內臟嘅我都覺得唔錯~😆居酒屋當然都少得串燒同串揚🍢,基本上都冇伏🤤,全部都係$48/2串,有部分就要加錢 (都係$2-$8),串揚上親枱都好似出奇蛋咁,要咬開先知入面係咩🤣整體上cp值都好高,唯一略嫌嘅係醬漬牡蠣帆立貝實在太入味啦,我覺得就酸咗d,不過用嚟開胃就應該一流啦!🍜 虎蝦濃湯麵🥃 柚子梅酒🍹 巨峰冰串燒酎🐔 雞肝多士🍢 鹽燒手羽中🍢 生蒜牛柳🍢 蟹肉牡蠣🍢 雞肝啡菇🍢 葡提鴨卷🍢 沖繩燻肉卷🦪 醬漬牡蠣帆立貝
所以一定一定一定要book枱呀!!🥲

🍜 虎蝦濃湯麵