2023-02-21 79 瀏覽
今日終於同朋友去咗Terrace in Seaside 打卡餐廳帶點小清新, 每位店員都帶住柑橘帽子雖然餐廳係商場入邊, 但無論係啲擺碟, 同埋餐枱, 個感覺好似喺海邊咁🤣食物賣相同味道都無失望, 最有趣既係每一碟菜都有柑橘係到🤣前菜我地叫左個南瓜芝士沙律南瓜超綿密, 加埋蜂糖漿, 夠唒開胃🤣主食我地就叫左泡菜豬肉芝士千層麵同燒慢煮雞腿紫蘇拌飯第一次食呢個配搭嘅千層麵, 千層面入面超多肉醬, 口感實在, 加埋辣辣地嘅泡菜, 夠晒豐富👍而D飯就好香麻油味, 雞腿脾靚多汁🤣另外甜品就叫左水果忌廉三文治同士多啤梨忌廉窩夫, 2款既生果好新鮮😋窩夫脆口, 面頭超多士多啤梨, 清甜多汁, 賣相夠唒粉嫩😍飲品我就叫左佢地既signature drink 濟州柑橘乳酪, 同埋熱飄浮棉花糖朱古力咖啡乳酪賣相好cute , 有個柑橘係面頭 🍊 口感亦都好清新, 帶點淡淡的柑橘香
餐廳帶點小清新, 每位店員都帶住柑橘帽子
食物賣相同味道都無失望, 最有趣既係每一碟菜都有柑橘係到🤣

前菜我地叫左個南瓜芝士沙律
南瓜超綿密, 加埋蜂糖漿, 夠唒開胃🤣
主食我地就叫左泡菜豬肉芝士千層麵同燒慢煮雞腿紫蘇拌飯
南瓜芝士沙律
泡菜豬肉芝士千層麵

燒慢煮雞腿紫蘇拌飯
窩夫脆口, 面頭超多士多啤梨, 清甜多汁, 賣相夠唒粉嫩😍
水果忌廉三文治
士多啤梨忌廉窩夫

乳酪賣相好cute , 有個柑橘係面頭 🍊
口感亦都好清新, 帶點淡淡的柑橘香
南瓜芝士沙律
泡菜豬肉芝士千層麵