2023-02-17 382 瀏覽
今日約咗朋友去尖沙嘴行街食飯,行到肚餓,朋友提議去厚福街嘅H8睇吓有咩食,見到有韓國菜,我地又好耐冇食,咁就一於去食啦~一出lift 就見到好多唔同顏色嘅鎖掛滿咗響個鐵網度,好似南山塔啊😆而餐廳環境比較暗,天花掛滿咗好多垂吊嘅燈,真係好有氣氛🥰我哋叫泡菜煎餅、炸醬麵、串串魚糕湯、柚子梳打。泡菜煎餅嘅份量幾大份,望落去外面焦香,果然食落口外脆內軟😋,餡料好足料,除咗泡菜,仲有洋蔥、紅椒、青椒,好有口感😋同埋唔會好辣,唔食得辣嘅朋友仔都可以食到👍🏻而比你點煎餅嘅醬汁都好好味😋炸醬麵上面放咗鵪鶉蛋同青瓜絲,外表好吸引。炸醬麵入面好多洋蔥、豬肉,真係每啖都食到d料😋而麵條好彈牙又掛到炸醬😋👍🏻另外仲附上醃蘿蔔,比你可以同炸醬麵一齊夾住食比你解膩😋串串魚糕湯好大鍋又多料,入面有:木耳、年糕、鵪鶉蛋、白蘿蔔、獅子狗、兩款魚糕、韓國粉絲、金菇、青口、菇。店家提供gas爐可以keep住個湯滾👍🏻響冬天一路食住魚糕串,一路飲個湯,個人都暖笠笠,串串魚糕湯真係冬天嘅conform food 呀~😋😌柚子梳打,唔會好甜、好解渴又去油膩呀

串串魚糕湯

柚子梳打,唔會好甜、好解渴又去油膩呀
柚子梳打
柚子梳打