2018-03-26 1037 瀏覽
難得早放工又係Happy Friday,當然要搵舊同事兼院友食餐勁既,上openrice見呢間餐廳咁出名,係The one入面,係我地公司中間位置,行路去10min度,又近MTR,所以就決定一試。呢杯蘋果汁顏色同一般係超市買既有d吾同,味道都係,少甜微酸,啖啖都有蘋果香,而且仲無加冰。焙茶奶有奶泡,夠香滑,吾錯。呢個飯麵甜品餐真係好豐富,份量足,味道83.66分,特別係個牛肉汁,好味到可以就咁當湯飲。呢度應該無加味精,食完都吾會感到特別口渴。院友同事叫個set仲勁,有成3樣主食,加埋沙律,有成4碗野,食材夠新鮮,又豐富,開心度大增。跟餐仲有每人一舊卷蛋仔。原本黎度最正係雪糕,院友同事係咁讚呢杯芭菲好正,話正在佢配料豐富,佢底層既粟米片有焦糖味,大大提升左口感同味覺既層次感。我果杯同佢果杯類似,主要係果軟雪糕變左普通雪糕。賣相比佢果杯仲靚,騙like一流。Menu圖文並茂,d set又包好多野食,侍應仲會細心推介,有選擇困難症都無有怕。

日本青森蘋果汁

焙茶奶有奶泡,夠香滑,吾錯。
宇治焙茶奶

和風牛肉飯套餐

迷你三彩丼定食

跟餐仲有每人一舊卷蛋仔。
抹茶小蛋卷

京都宇治抹茶軟軟雪糕芭菲