餐廳: JOMO Kitchen & Health Hub
資訊:

2020-10-10 222 瀏覽
🌱🧁JOMO Kitchen and Health Hub🧁🌱睇到個iconic嘅蛋糕相信有留意開Cafe嘅朋友都會知道係邊到啦🤪之前去過西營盤店但店面不大今次將軍澳海旁空間就大咗好多有個gym🤩仲有outdoor位雖然當日幾熱同朋友廢事等位就坐咗外面但有大風扇吹住海風仲Chill🌬舖頭冇set menu食物飲品都係a la carte叫咗兩份主食咖啡一個蛋糕🍰Whiskey-cured Cold Smoked Salmon Sourdough🥖 HKD 118擺盤好靚不過味道冇乜特別但用料唔差🤨煙三文魚都多喺上面仲有啲spinach同隻poached egg🍳塊sourdough好食有口感亦冇我討厭嘅酵母味🥖但兩個女仔食都覺得份量唔大CP值唔高💚💚💚Homemade Pasta with Black Truffle Cream Sauce🍝🌱 HKD 128闊條麵星人表示好鐘意個意粉呀🥰意粉係手打而且煮得啱啱好口感彈牙亦有蛋香用手工意粉加好多分!而且黑松露味香濃調味適中有少少蟹味菇唔會單調Cream Sauce唔會太多太漏😋雖然呢個意粉真係cafe menu嘅鐵膽🤣但要搵一間拎到個平

闊條麵星人表示好鐘意個意粉呀🥰意粉係手打而且煮得啱啱好口感彈牙亦有蛋香用手工意粉加好多分!而且黑松露味香濃調味適中有少少蟹味菇唔會單調Cream Sauce唔會太多太漏😋雖然呢個意粉真係cafe menu嘅鐵膽🤣但要搵一間拎到個平衡真係唔容易呢個我就好滿意😋

🥰🥰🥰 Earl Grey Chiffon Cake 🍰 HKD 52
基本上每檯都有叫嘅Chiffon Cake味道都冇令我失望!❤️蛋糕有空氣感之餘一啲都唔乾保持到濕潤!Earl Grey味唔算濃仲食到蛋香鐘意個cream夠light微甜食咗兩個main食埋甜品都唔覺漏🤪

Iced Cappuccino☕️ Iced Latte HKD 48
飲品較貴但好唔錯😻本身鐘意啡味重啲~兩杯咖啡都有香濃咖啡味奶泡綿滑較nutty唔會俾奶味搶曬!

一開始知道JOMO係佢嘅靚靚蛋糕但鐘意佢係因為佢各個item都搵到個平衡😋無論係飲品意粉定蛋糕材料比例上都做到好好嘅配搭😉outdoor位pet friendly舒服可以慢慢坐chill返個晏晝~定價較高menu design標示清楚vegan/vegetarian friendly🌱weekend 吹下海風嚟買杯咖啡食件cake係唔錯選擇

📍將軍澳唐俊街23號澳南海岸MONTEREY PLACE地下G01號舖
Earl Grey Chiffon Cake
Earl Grey Chiffon Cake