2023-07-11 49 瀏覽
行過中環ifc 竟然發現原來開左間kiki 麵,以前曾經買過唔少佢哋嘅包裝拌麵,都食過唔錯,見佢開咗門市一於試吓!眼見都幾多人幫襯,不過好好彩早咗度等咗幾分鐘就有位。打開餐牌見到佢哋有個全日套餐,都幾抵食,$148包小食一款、主食一款、飲品一杯,仲可以加配其他唔同特色小食,好多選擇!所以今次叫咗兩個set,試吓唔同野😍主菜🎈 蟹黃油拌麵 (+10)好多人推介呢款拌麵,呢款麵會配上蟹油、醋同埋一碗份量十足既蟹肉,所有都可以按自己口味調教。拌麵嘅麵質唔會太淋,但亦都唔會太乾身,軟硬度剛剛好,而且都幾彈牙,口感唔錯。而蟹粉醬亦都好香濃,當中亦都有唔少嘅蟹肉,蟹粉必嗌!🎈 川味牛肉湯麵台式食品當然唔少得牛肉湯麵,佢啲牛肉嘅份量好多,而且好厚身。湯底係好濃郁嘅花椒味,唔算好食辣嘅我都接受到,食落去又唔算好辣,只係花椒嘅少少麻,食落去好過癮。小食🎈 蒜片台式腸每一條台灣腸,都配有一片蒜片,所以食落去唔肥膩,而且台灣腸外皮好香脆,同埋咬落去有肉汁,不錯!🎈 煙燻無骨鳳爪(辣)鳳爪好淋,味道少少辣,食落去又幾開胃。飲品🎈 古早冬瓜茶🎈 白桃烏龍兩款飲品都超級好飲,味道不會太甜,非常解渴!

主菜
🎈 蟹黃油拌麵 (+10)

🎈 川味牛肉湯麵

小食
🎈 蒜片台式腸

🎈 煙燻無骨鳳爪(辣)
鳳爪好淋,味道少少辣,食落去又幾開胃。

飲品
🎈 古早冬瓜茶
🎈 白桃烏龍
兩款飲品都超級好飲,味道不會太甜,非常解渴!