2023-11-27 591 瀏覽
平時經過都見到一堆人,可能今次妟咗去食飯就無咁多人,門口有個木牌講明全日唔會加一收費,店舖一眼睇哂。座位不是很多, 但坐底時如果想要茶就麻煩請示意,如果無特別要求,佢係唔會俾你,茶真係好滾熱… 亦証明水温好夠。正呀!我哋2個人就唔可以食太多野,係咁易叫左小小試吓先… 因為二人枱比較細小,所以我想影相影得好啲都比較難,就麻煩自己遷就位置啦。上菜速度還可以,通常來左第一樣食物,就跟住陸續送上嚟。由於是星期日所以所有魚頭都沽清了!唯有等下一次早d來食😂串燒日本豬腩(兩串)計好厚身啖啖肉,好味😋 唔會乾身鞋口。仲有啲肉汁係腩肉鎖住咗。西京燒銀鱈魚定食鱈魚就咁睇未食就已經知道係靚,魚肉白身入口好滑,唔使用沙律醬都可以,而且都煮得啱啱好,食得出用日本米。冷稻庭手打烏冬聽另一伴講話手打烏冬好好味,特別係個汁同其他舖頭係唔同嘅,佢話有少少甜甜地幾好味😋 手打烏冬都好滑脫脫❤️土佐豆腐豆腐質地食得出係日本豆腐,不過炸時候有少少over左,外皮如果唔係咁厚身就會好味好多。以下2款火炙壽司好味, wasabi易入口,食得出唔係便宜貨。火炙芝士蟹柳 (一個)計芝士🧀濃烈撘上原條蟹柳好好味。火炙三文魚腩 (一個)

串燒日本豬腩(兩串)計

西京燒銀鱈魚定食

冷稻庭手打烏冬

土佐豆腐

火炙芝士蟹柳 (一個)計
芝士🧀濃烈撘上原條蟹柳好好味。

火炙三文魚腩 (一個)計
肥厚啖啖肉,新鮮。

下次一定要試油甘魚魚頭😍
串燒日本豬腩(兩串) Grilled Japanese Pork Belly
西京燒銀鱈魚定食 Grilled Silver Cod with Saikyo Miso HK $158
冷稻庭手打烏冬 Cold Inaniwa Udon
土佐豆腐