2023-08-14 1791 瀏覽
今日嚟到位於屯門Vcity嘅尋魚記,餐廳風格幾舒適,唔而且人流非常多,一定要早啲嚟排隊拎位。呢度除咗可以食到上海川菜之外,仲有各式各樣嘅魚料理可以食,真係睇到我心心眼。-水晶肴肉前菜五花八門實在有太多選擇,最後比呢一款水晶肴肉嘅賣相吸引左,肉睇落晶瑩剔透,而且肥瘦適中,食落口感味道亦都好出色。-上海小籠包小籠包皮薄餡靚,而且入邊有好多湯汁,食落口又香又地道,就咁食已經好出色,沾上醋嚟食,味道更加有層次感。-川味麻辣抄手又麻又香,相對於經典嘅紅油抄手,呢一款識落就冇咁油膩,而且味道少少麻少少辣,好特別。-腿茸奶湯津白津白非常清甜,睇落奶白色,見到就已經覺得好吸引。-歌樂山辣子雞辣子雞真係勁好食,望落好多乾辣椒,望落好正。味道亦都好得,辣度岩岩好,雞肉份量又多又入味,送飯一流。-四川擔擔麵擔擔面麵條嘅口感彈牙,又香又重花生味,正。-金湯酸菜魚金湯酸菜魚果然係招牌菜,除左魚同酸菜之外,仲有好多配菜。惹味得黎份量又足,可以一次過食到爽為止,勁推薦。-雲起甜拼盤有小豆涼糕、流心椰汁球、紅糖糍粑,紅糖糍粑夠晒經典,而我最鍾意嘅係流心椰汁球,外表炸得香脆,而中間又有甜而不膩嘅流心椰汁,真係好滿足。而

腿茸奶湯津白
津白非常清甜,睇落奶白色,見到就已經覺得好吸引。

四川擔擔麵
擔擔面麵條嘅口感彈牙,又香又重花生味,正。

雲起甜拼盤
有小豆涼糕、流心椰汁球、紅糖糍粑,紅糖糍粑夠晒經典,而我最鍾意嘅係流心椰汁球,外表炸得香脆,而中間又有甜而不膩嘅流心椰汁,真係好滿足。而且呢道菜仲會有乾冰效果,絕對係必點之一。
2023-08-04