2021-02-24 897 瀏覽
相約好友行吓尖沙咀,見到呢間餐廳嘅法式薄餅好吸引!一於入去食個brunch!估唔到法式薄餅有鹹有甜,我哋決定咗鹹甜各一share食,我都係第一次食鹹味薄餅,估唔到鹹甜都各有驚喜🤩🔶Crepe St.Jacques一砌開勁多帶子湧出來,饀料十足,加上淡淡嘅芝士汁,突出帶子鮮甜味帶子非常彈牙👍🏻黑松露醬嘅份量唔少,一啲都唔吝嗇!食完真係會令人再三回味😋鹹味推介🔷Matcha & Berry Parfait 估唔到抹茶忌廉芝士同紅莓醬係咁夾🤩抹茶忌廉唔會苦澀味,加上碟嘅周圍都鋪滿果仁粒,令到口感變得更加有層次!仲有朱古力薄餅皮,質感咬落好煙靭!紅莓醬嘅酸甜香味,一解濃厚抹茶忌廉芝士嘅油膩感,真係令人越食越上癮,簡直好味到震😋就算唔係抹茶控都會愛上呢個味道🔸Ruby Mocha豐厚嘅泡沫加Ruby朱古力粒嘅點綴,單睇外表已經好吸引!咖啡味道屬於少甜,加上Ruby朱古力甜甜酸酸嘅味道,令到咖啡更加清香!🔹Match Latte重牛奶味,味道亦屬於少甜

🔶Crepe St.Jacques

🔷Matcha & Berry Parfait

🔸Ruby Mocha
Ruby  Mocha

🔹Match Latte
Matcha  Latto

重牛奶味,味道亦屬於少甜

Ruby  Mocha
  • Matcha & Berry Parfait