2009-10-05 71 瀏覽
呢日我地幾個同學去左呢度食,因為佢地想體驗下茶餐廳既美食同高效率服務。我有同學認為呢係獄卒式服務。我就咁睇,只要你對餐牌既認識好,同伙記對答如流。就無問題啦,我覺得去過幾次,你都可以知道自已食乜。就唔會比人話啦。但有同學對餐牌既認識小,問可唔可以改鮮奶。個伙計就話要散叫,無得配餐。黎呢度食野最緊要對餐牌有所認識,而且佢問乜你要答乜。咁就無問題啦,獄卒式服務只係大家對呢間餐廳既運作唔太認識。我有個建議,食左個茶餐或快餐,之後先落野飲。甜品就可以後加,唔係張會唔夠位放。炒蛋多士都唔使點講,呢間野既炒蛋好味道。滑得黎又唔會又肥膩既感覺,多士就係特厚多士。牛油又唔會放得太多既,食完個餐都幾飽。叉燒意粉叉燒都無乜特別,個湯係忌廉湯。個湯都幾濃,好正。意粉呢次就淋左小小,不過都唔差既。熱奶茶雖然無奶茶皇大發好飲,但呢杯都唔錯既。茶味好夠,而且又有奶味。凍燉蛋幾乎次次都食,杏汁味好重,蛋又夠滑。一個好正既餐後甜品。仲有一樣野既係,唔想比人白眼既。最緊要聽佢既指令,有位就咋咋淋入去坐。就算搭位都要互相幫助,唔好下下都靠個伙記。結論係,有同學覺得呢間既服務都唔錯,可能佢地坐得入既緣故,食
要散叫,無得配餐。
黎呢度食野最緊要對餐牌有所認識,而且佢問乜你要答
夠位放。

炒蛋多士
都唔使點講,呢間野既炒蛋好味道。滑得黎又唔會又肥膩既感
叉燒意粉
叉燒都無乜特別,個湯係忌廉湯。個湯都幾濃,好正。意
粉呢次就淋左小小,不過都唔差既。

熱奶茶
雖然無奶茶皇大發好飲,但呢杯都唔錯既。茶味好夠,而且又有
奶味。

凍燉蛋
幾乎次次都食,杏汁味好重,蛋又夠滑。一個好正既餐後
甜品

服務都唔錯,可能佢地坐得入既緣故,食得慢都無人白眼。

食澳牛既溫馨提示

1.打醒十二分精神
2.唔好三心兩意
3.要聽從伙記既指示
4.食得慢唔緊要,唔好停哂手就得啦
5.唔好期望有劉華既優質服務
6.想hea想吹水既禁地

希望大家可以享受獄卒式服務,食得開心又唔會擔心啦。
燉蛋
2009-09-30