2019-03-07 179 瀏覽
下星期好朋友就要去澳洲working holiday,起碼一年後先返香港,所以今晚約佢出來食飯!我們選擇了這間既華麗又有情調的西班牙餐廳!餐廳的裝潢非常吸引,由外到內都以湖水藍為主色,明亮兼富有歐陸風格設計的門面超靚,內裡更充滿著華麗現代古典味道!坐位大部分都係梳化,每枱之間都好寛闊,空間感十足,坐得非常舒適!<無花果章魚黑醋沙律> 沙律食來食去都係用沙律醬,又悶又易肥!不過這個沙律用的全是黑醋,除了酸酸甜甜的味道令人好開胃,更加給人健康,收身的印象,係不少女士的最愛!!加上最近我們好迷戀食無花果,這碟沙律內全是我們最愛的無花果,每粒都好清新鮮甜!再配上章魚食起來比較硬有咬勁!非常好味!<西班牙海鮮炒飯> 新鮮又大隻的青口,大蝦和蜆肉鋪滿整個飯,材料豐富,單看賣相已令人流口水!!除了海鮮還有西班牙火腿,令整個飯加添鹹香味!飯粒軟硬適中,粒粒分明有口感,再配搭少許香料和辣辣地的味道,真的十分惹味!<雜果麻薯窩夫> 用4個心型窩夫組合成的花型窩夫非常吸引!窩夫上放滿了色彩繽紛的水果,不只係視覺享受,還聞到淡淡的水果清香!窩夫外脆內軟更放滿著煙

無花果章魚黑醋沙律

西班牙海鮮炒飯

<雜果麻薯窩夫> 用4個心型窩夫組合成的花型窩夫非常吸引!窩夫上放滿了色彩繽紛的水果,不只係視覺享受,還聞到淡淡的水果清香!窩夫外脆內軟更放滿著煙煙韌韌的麻糬,口感更佳!再配上雪糕一齊食,非常好味!
雜果麻薯窩夫

雜果麻薯窩夫

<仲夏水果茶> 大大杯的水果茶裝着滿滿的新鮮果肉,只係睇七彩的外表已經好吸引!雖然茶味濃郁,但茶味唔會覆蓋水果味,感覺清新輕盈唔會好甜,真的不錯!!
仲夏水果茶

<荔枝莫希托> 杯裡3大粒荔枝最吸精,整杯都彌漫住荔枝味,有氣梳打配上清新的青檸和薄荷點綴,帶出豐富清涼的口感!好飲到不能錯過!
荔枝莫希托

整體來講,餐廳環境和食物都很高質素,令人一試難忘!
  • 荔枝莫希托
  • 無花果章魚黑醋沙律