東歐餐廳

Ivan The Kozak
2022-08-19 528 瀏覽
上次同朋友快閃食lunch, 今次約埋成班朋友仔一齊試試東歐傳統晚餐, 見到我地人多都安排咗房間畀我地歡聚, 而且會定時睇睇我地有冇其他需要, 抵讚傳統烏克蘭羅宋湯 - 同上次lunch一樣水準酥皮燴牛仔肉 - 可以成個酥皮打開, 入面有好多香料令到牛肉好香濃馳名基輔炸雞扒 - 新鮮熱辣炸出嚟, 一切就流哂溶哂嘅牛油, 雞肉仍然鮮嫩, 外層炸粉唔會太厚, 加埋自家製薯片, 大推 古法宮廷焙鹿肉 - 感覺似夠實嘅牛肉, 做法同配料都有D似燉牛肉烏克蘭香煎薯餅 - 正常發揮, 香口薯仔唔會有人抗拒另外仲叫咗幾款餃子, 不盡錄了今次淨係飲咗Duonos Gira Tamsi Ruginė, 極低酒精嘅俄羅斯黑麥芽清涼飲品, 甜甜地都幾有趣

傳統烏克蘭羅宋湯 - 同上次lunch一樣水準

傳統烏克蘭羅宋湯

酥皮燴牛仔肉

馳名基輔炸雞扒

古法宮廷焙鹿肉
烏克蘭香煎薯餅 - 正常發揮, 香口薯仔唔會有人抗拒
烏克蘭香煎薯餅
另外仲叫咗幾款餃子, 不盡錄了
酥皮燴牛仔肉
馳名基輔炸雞扒