二訪呢間餐廳✌🏻上次已經覺得呢到食物質素高 景又靚🌌員工亦都好好禮貌🫶🏻午餐有分行政套餐, 健康午餐同精選午餐 一定有款啱食🥰.〰️精選午餐.📌餐包燕麥包鹹鹹地 質地偏結實🌾.📌精選餐湯雜菜湯望落有啲似羅宋湯 不過就辣嘅🌶有紅蘿蔔🥕洋蔥🧅同雜菜🥬味道好清 感覺好健康 落咗好多蔬菜去煲💚.📌是日頭盤吞拿魚長通粉煙煙韌韌 味道同平時差唔多🐟但個沙律菜就好特別 應該係烚左一烚 再雪凍佢❄️食落比生嘅沙律菜更加清甜 易入口🥬.📌意大利辣肉腸配美式燒烤醬芝士夾餅 $88上次食過好好味 所以再encore‼️餅皮煙煙韌韌 炭燒味好香🔥餡料有辣肉腸, 芝士, 生菜🌯但辣肉腸嘅存在感比較低 可能俾醬汁同大量蔬菜搶咗佢個味☹️醬汁係甜甜地嘅bbq醬加羅勒醬 份量適中 薄薄一層搽喺餅皮到 不過都好濃味🍖夾餅仲有好多沙律菜喺側邊 成個餐好清新🥗.📌香煎帶子鴨胸意大利飯 $148上到枱熱辣辣香噴噴 食嗰下特別好食😋risotto帶點咬口得嚟唔會過硬 加埋洋蔥 好fresh 更有口感🧅忌廉味好香濃 食落creamy又唔漏 恰到好處🤍四片煙鴨胸煙燻味好香🔥鴨胸外面微脆 入面鎖住咗個肉汁🦆帶子大大粒 超鮮甜😚.📌是日甜品忌

〰️精選午餐

意大利辣肉腸配美式燒烤醬芝士夾餅

📌香煎帶子鴨胸意大利飯 $148
香煎帶子鴨胸意大利飯

📌是日甜品
忌廉嘅士多啤梨味幾清香 但個士多啤梨醬味會更出🍓細細杯 唔係好甜 好適合做飯後甜品🍮今次嘅質感比上次實啲 冇咗咁輕盈 係實淨啲嘅慕絲咁🤔面頭仲有士多啤梨同藍莓做裝飾 幾精緻🍓🫐
是日甜品

〰️健康午餐
📌餐包
味道都係鹹鹹地 不過就外脆內鬆軟 面頭仲有啲罌粟籽 口感比燕麥包好🍞
📌是日頭盤
係蘋果田園沙律 沙律菜幾新鮮🥗仲有甜甜嘅蘋果粒同蕃茄仔 豐富左個口感🍎🍅額外俾左樽黑醋同橄欖油 可以因應自己喜好落🫒加咗黑醋更加醒胃😎
📌西班牙紅椒粉無皮雞肉串伴意式傳統炒雜菜 $118
雞肉串好大串🍢雞肉好嫩滑 雞味好濃 冇雪藏味🐔串燒仲有好甜三色椒🫑同蘑菇🍄好juicy又清新 望落仲好colourful🥰仲加咗啲紫菜碎, 紅椒粉同香料 食落更惹味香口 但紅椒粉唔辣 味道唔太出🌶
西班牙紅椒粉無皮雞肉串伴意式傳統炒雜菜

📌配Natvia 法式焦糖燉蛋
第二次食呢個焦糖燉蛋 依然好鍾意😍焦糖脆面加埋香滑嘅燉蛋 真係好出色🍮燉蛋食落好香甜 雲呢拿同忌廉味好濃 好好味🤤
配Natvia 法式焦糖燉蛋

📌配日本玫瑰伯爵茶
本身以為得幾粒玫瑰花喺面做裝飾 但飲落玫瑰花味好清香 又幾出喎🌹
📌配熱檸茶
紅茶味好濃 飲落有少少苦澀🍋🫖