2024-03-29 39 瀏覽
𝘼𝙩𝙢𝙤𝙨𝙥𝙝𝙚𝙧𝙚 地點夠晒方便就喺SOGO對面,座位非常寬敞同有私隱度,餐廳以木系素材為主調,氣氛是日式居酒屋的感覺𝙁𝙤𝙤𝙙 我和友人都有選擇困難症,毫無懸念,選了二人套餐,豬、和牛、雞、海鮮都齊全,還包含餐炒飯和甜品佐賀產A4黑毛和牛不用多說最推介就是和牛肉質很不錯,油花豐富蔥蒜牛舌薄燒卷 完全唔會韌 幾多汁鹽燒角切牛舌燒汁牛肋骨金目鯛刺身沙律仲有龍蝦沙律清酒黑松露帆立貝 加上牛油更加香口極上松葉蟹腳 幾鮮甜[ 飯麵 ] 黑松露和牛炒飯珍珠米粒粒分明加上和牛粒炒香吃到這裏真的太飽了[ 甜品飲品 ] 特濃牛乳奶凍超好食,不會太甜很滑溜—————————————————𖠿𖥣 金金日式燒肉店 (銅鑼灣)〒銅鑼灣怡和街2-6號英光大廈3樓—————————————————⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀#hkfood #hkfoodporn #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodies #yum #hkfoodstagram #foodie #foodporn #foodphotography #foodgasm #foodstagram ___🥇Follow @eathk

𝙁𝙤𝙤𝙙

佐賀產A4黑毛和牛

不用多說最推介就是和牛
肉質很不錯,油花豐富

蔥蒜牛舌薄燒卷 完全唔會韌 幾多汁

極上松葉蟹腳 幾鮮甜

[ 飯麵 ] 黑松露和牛炒飯
珍珠米粒粒分明加上和牛粒炒香
吃到這裏真的太飽了

[ 甜品飲品 ] 特濃牛乳奶凍超好食,不會太甜很滑溜

—————————————————

𖠿𖥣 金金日式燒肉店 (銅鑼灣)
〒銅鑼灣怡和街2-6號英光大廈3樓

—————————————————
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
___
🥇Follow @eathkgirls @eathkgirl
#eathkgirls
#食港女